Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Hemşirelik Haftası kapsamında düzenlenen 'Savaş, Göç ve Sağlık' konulu sempozyuma katıldı.
Yılmaz, Şahinbey Hastanesi Oditoryumu’nda düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, Gaziantep'in en fazla mülteciyi ağırlayan kentlerin başında geldiğini belirterek, farklı bir yeri olduğunu söyledi.
Gaziantep'in çok iyi işler yaptığına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
'Gaziantep, Suriye’den göç eden yaklaşık 350 bin göçmene kapısını, yüreğini açtı. Dünya Barış Ödülü Gaziantep’e verilmelidir. Çünkü, herkes Suriyeli kardeşlerine kapılarını açtı. Sadece bireysel bazı vakalar yaşandı. O da Suriyelilerin kendi toplumsal özelliklerinden kaynaklanan sorunlardı. Bu nedenle Gaziantep, Dünya Barış Ödülü’nü fazlasıyla hak etti. Bu süreçte bazı cemaat grupları ‘Suriyeliler geldi biz burayı terk edelim’ gibi bir karar aldılar. Onun kesinlikle Avrupa Birliği’nin istihbarat laboratuvarlarında ürettiği bir tuzak olduğunu düşünüyorum. Buradaki aileler çekip giderse, oraların demografik yapısı tamamen değişecek. Bölgenin kimyası bozulacak. Bunu da yapmamız çok yanlış bir şey. Biz gidelim düşüncesi yanlış. Onlar misafirimiz, gidinceye kadar insani tüm yardımlarımızı yapacağız. Ama, buranın toplumsal yapısının değiştirilmesine de asla müsaade etmeyeceğiz.'
Ege Denizi’nin çocukluğunun geçtiği kıyılar olduğunu ve çok sevdiğini anımsatan Yılmaz, Ege Denizi'nin mülteci mezarlığına dönüştüğünü bu yüzden artık sevmediğini belirtti.
Ayrıca Yılmaz, herkesin kendisini Suriyeliler'in yerine koyarak empati yapması gerektiğini kaydetti.
'Dünya Barış Ödülü Gaziantep'e Verilmeli'
Gazeteci yazar Mehtap Yılmaz, 'Gaziantep, Suriye’den göç eden yaklaşık 350 bin göçmene kapısını, yüreğini açtı. Dünya Barış Ödülü Gaziantep’e verilmelidir.' dedi.