Dünya Barter Birliği 36. Kongresinde En Büyük Ödül Türk Barter'a

Dünya Barter Birliği 36. Kongresinde En Büyük Ödül Türk Barter'a

Uluslararası Dünya Barter Birliği (IRTA)’nın 36.yılının kutlandığı Genel Kongresi Meksika’nın Cabo San Lucas kentinde gerçekleştirildi. Kongrede, yılın en büyük ödülü Türk Barter İnternational’a verildi.

Dünyada Barter sektörünün gelişimi için faaliyet gösteren ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Barter Birliği (IRTA)’nın 36. yılının kutlandığı Genel Kongre´ye 13 ülkeden 90 katılımcı davetliydi. Kongrede, Avrupa ve Türkiye’de Barter sektörünün lideri olan, yerel ve uluslararası alanda faaliyet gösteren ve Barter sistemini Türkiye ekonomisine kazandıran, Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Sırrı Şimşek, Dünya Barter Birliği (IRTA) tarafından yılın en büyük ödülüne layık görüldü.

"3 gün süren toplantıda dünyadaki Barter sisteminin gelişimi, Barter endüstrisinin alternatif ticaret ve finans sistemi olarak dünyada nasıl yaygınlaştırılacağı, dünyadaki diğer Barter şirketlerinin standartlarının oluşturulması, kendi aralarındaki işlemlerin artırılmasıyla ilgili konuları konuştuk" diyen Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Sırrı Şimşek, "Türkiye adına 1994 yılından beri hem Avrupa Barter Birliği’nin kurucusu hem de Avrupa Birliği’ndeki tüm Barter şirketlerinin temsilcisi olarak Dünya Barter Birliği’nin toplantılarına katılıyoruz. Bu yıl yapılan toplantıda da Dünya Barter Birliği’nin en büyük ödülü dünyada Barter Sistemi’nin yaygınlaştırılmasındaki etkin rolünden dolayı Türk Barter’a verildi" diye konuştu.

Türk Barter olarak 2002 yılından beri yönetim kurulu üyesi olduklarını belirten Dr. Mehmet Sırrı Şimşek, bu yıl yapılan yeni global yönetim kurulu seçimlerinde de 3 yıl için daha yönetimde kaldıklarını belirtti.

Türk Barter olarak yaptıkları çalışmalara değinen Şimşek, "1994 yılından beri Barter sistemini Türkiye’de yaygınlaştırdık. Bununla ilgili üniversitelerde, ticaret odalarında, sanayi odalarında, iş kulüplerinde, devlet nezdinde kanuni altyapısıyla ilgili olarak da bir sürü yoğun çalışmalarımız oldu. Türkiye’nin dış ticaretinin Barter sistemiyle geliştirilmesi, hatta yurtdışı borçlarının Barter sistemiyle ödenmesi, yine KOSGEB’le birlikte yaptığımız çalışma neticesinde KOBİ’lere Barter destek kredisi vermekle ilgili bir dizi çalışmalarımız oldu" açıklamalarında bulundu.

"DESTEK, SADECE FAİZSİZ VEYA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VERMEKLE OLMAZ"

"Türk ekonomisinde faaliyette bulunan şirketleri desteklemek sadece faizsiz veya düşük faizli kredi vermekle mümkün değil" diyen Şimşek açıklamalarına şöyle devam etti: "Bunların pazarlarını geliştirecek, KOBİ’lerin satışlarını artıracak, KOBİ’lerin bünyelerini daha uygun hale getirecek, onlara alternatif ticaret ve alternatif finans sistemini uygulatacak bir mekanizmaya ihtiyaç var. Dünyanın şu anda krizlere çare olabileceğini düşündüğü sistemlerin başında Barter sistemi geliyor. Bu sistemin Türkiye’deki kurucu ve öncüsü olan Türk Barter bu anlamda hem KOBİ’leri hem de büyük ölçekli firmaları destekliyor. Özellikle borç yapılandırmalarında, alacak tahsillerinde, stokların eritilmesinde ve atıl kapasitenin yükseltilmesinde Türk Barter’ın çok önemli katkıları var."

Şirket yöneticilerine de tavsiyelerde bulunan Dr. Mehmet Sırrı Şimşek, "Herkesin şirketini çok iyi yönetmesi gerekiyor, yönetirken de dünyadaki gelişmelerden bihaber olunmaması lazım. Çünkü dünya her gün yeniden kuruluyor. Yeni teknolojik gelişmeler var, yeni sistemler var, klasik metodlarla bir yere varılamaz. Hep aynı senaryoları uygularsanız hep aynı sonuçlara ulaşırsınız. Bu anlamda Barter sistemi bankacılıkla rekabet edebilecek bir seviyeye gelmiş bulunuyor. Barter sistemini kullanırken şirketler Leasing’de Factoring’de banka kredileriyle mutlaka mukayese etmeli ve Barter’ın sunmuş olduğu avantajlardan istifade etmelidir" açıklamalarında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile