Dünya bu El'i konuşuyor

Futbol işte bu yüzden güzel... Boşuna 'joga bonito' 'güzel oyun' dememişler... ...

 


Futbol işte bu yüzden güzel . . . Boşuna ' joga bonito ' ' güzel oyun ' dememişler . . . Her anı hayat gibi değişkenlik gösteren , ' gel-git ' ler yaşatan ve sadece futbol olmayan bir oyun futbol! . . Bunun en belirgin örneğidir Uruguay-Gana maçı . . . Bir ' şans ' daha dedikleri bu olmalı . İlk yarıda öne geçen Gana . . . Forlan ' la beraberliği yakalayan Uruguay . . . Uzatmalar . . . Artık herkes penaltıları beklerken , ' futbolun güzel yanı ' bir kez daha çıkıyor karşımıza . . . Uruguay ceza sahası içi . . . Karambolde vurulan kafa ve kaleye doğru süzülen top . . . Zaman duruyor . . Uruguay için şanstan , Gana için ' şanssızlıktan ' başka seçenek yok . . . Bir el çıkıyor kale çizgisinin üzerinden . . . Luis Suarez ' in eli . . . Ne düşünüyor o an . . . Olasılıklar beliriyor beyninde . . . ' Bir şans daha var . Penaltı olacak . Kaçabilir . Zaten yapacağım fazla da bir şey yok ' diye geçiyor beyninden . Hakem Suarez ' e kırmızıyı çıkarıyor , penaltı noktasını gösteriyor . . . Gyan geçiyor topun başına . . . Atarsa sevinç Gana ' ya , hüzün Uruguay ' a . . . Artık 2 takım için de geri dönüş yok . Suarez kahır dolu bakıyor Gyan ' a soyunma odasına doğru yönelirken . Gyan vuruyor . Üst direğe çarpan top , Gyan ' ı kahrederken , Suarez ' e ' şans seninle ' diyor . . . Artık penaltılar belirleyecek turu geçeni . . . Ve o ' el ' turu penaltılar sonrası Uruguay ' a götürüyor . . Bir el . . . Bir ülkenin mutluluğu , diğerinin hüznüne doğru kocaman bir kader çizgisi çekiyor . . .

Gana mili felaketi
BİR yanda Suarez , ülkesinde halk kahramanı ilan edilirken , diğer yanda Gyan Gana için felaket oldu! . . Ülkesinin çeyrek finale çıkmasında büyük payı olan Gyan , 120 . dakikada gelen ' temcit ' penaltısını üst direğe nişanladıktan sonra adeta yıkıldı . Ganalı taraftarlar , kaçan penaltı sonrası adeta ' eleneceklerini ' bilir gibi hüzne boğuldular . Penaltılar sonrası korkuları gerçek oldu .

Uruguay halk kahramanı
Uruguay ' ın Gana ' yı eleyerek yarı finale yükseldiği karşılaşmada topu elle çizgiden çıkartan Suarez o pozisyon için , ' Bu şekilde oyundan atılmak değerliydi çünkü başka bir seçenek yoktu . Sakinim ' diye konuştu . Ülkesinde ' kahraman ' ilan edilen Suarez için Gana maçının yıldızı Forlan , ' Gol atmak yerine golü ve maçı kurtardı ' dedi . Suarez ' in ' el ' i tüm dünyada en çok konuşulan konuydu .

Elle kazanılan maçlar
Ayakla oynanan futbol , dönem dönem ' el ' in cazibesine de kapılmıştır! . . Bunların en meşhuru 1986 ' da Maradona ' nın İngiltere ' ye attığı ' el ' dir . . 2-1 biten maç sonanda ' Tanrı ' nın eli ' söylemlerine mazhar olan bu hareket , Arjantin ' e kupayı kazandırmıştı . Benzer durum için ' yaygara ' kopartılan en ' haksız ' el ise Fransa ' ya aittir . Baraj maçında İrlanda ' ya rakip olan Fransızlar deplasmanda 1-0 kazandıkları rövanşta ' el ' yordamıyla turu geçti . Keane ' in golüyle Fransa ' yı 1-0 yenen İrlanda , maçı uzatmalara taşımayı başarmıştı . 25 Kasım 2009 ' taki bu maçta Henry uzatmalarda eliyle düzeltip , Gallas ' a attırdığı golle , Fransa Dünya Kupası bileti almıştı . Henry ' nin bu eli günlerce konuşulmuştu . Ligimizde ise , benzer bir durum yine bir Fransız ' a aittir . 1 Ekim 2005 ' te Fenerbahçe-Konyaspor maçında Anelka ' nın elle attığı golü 3 hakem de görememiş , Sarı-Lacivertliler maçı 4-2 kazanmıştı .

Tanrı ' nın ve Meryem Ana ' nın eli!
Uruguay Teknik Direktörü Oscar Tabarez , Suarez ' in pozisyonu için , ' O el Tanrı ' nın ve Meryem Ana ' nın eliydi . Biz bunu böyle kabul ediyoruz ' dedi . FIFA Disiplin Kurulu , Luis Suarez ' e 1 maç ceza verdi . Uruguay turu geçerse Suarez , final maçında oynayabilecek .

ALO! MELO SAKIN DÖNME!
Brezİlya ' nın Hollanda ' ya elenmesinin yankıları sürüyor . Ülke basını Teknik Direktör Dunga ' ya , ateş püskürürken , kendi kalesine gol atan ve kırmızı kart gören Melo için , Ronaldo , ' Brezilya ' ya gelmese iyi olur ' ifadesini kullandı .
Yakup SEVİNDİK


Akşam
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile