Dünya Çevre Günü Yalova'da Coşkuyla Kutlandı

Dünya Çevre Günü Yalova'da Coşkuyla Kutlandı

Yalova'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Yalova Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ortak bir kutlama programı düzenledi.

Osmanlı Parkı'ndaki törene belediye temizlik birimi çalışanları, öğrenciler, STK temsilcileri katıldı.

Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ın da hazır bulunduğu kutlamanın açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya gerçekleştirdi. Yalova'nın hava temizliği anlamında Türkiye'nin 3 ilinden birisi olduğuna dikkat çeken Ulukaya, "Çevre konusunda belirlememiz gereken en önemli kriter koruma ve kullanma dengesidir. Hayatta he alanda olduğu gibi çevre konusunda da kırmızı çizgilerimizi netleştirmeliyiz. Çevreye yapacağımız en büyük katkı kendimizden başlayarak ben ne yapabilirim diye sormaktır. Bizde Çevre Müdürlüğü olarak rutin denetimlerimizin yanısıra çevre konusunda farkındalık oluşturmak için bir çok çevre hassasiyetini arttırıcı çalışma yürüttük. Yalova çevreye yönelik yatırımları ile çevre şanslı bir il. Temiz hava anlamında sürekli ülkede ilk 3'te yer alıyoruz. Yine en temiz şehirler yarışmasında geçen sene Çiftlikköy ilçemiz bu yıl ise Çınarcık ilçemiz 3. oldu. Bu çok sevindirici bir durum" dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya'nın ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova'da çevreciliğin bir moda olmadığının altını çizdi. Atatürk'ün Yalova'da bir çınarın dalını kesmemek için bir köşkü kaydırdığını dile getiren Koçal, "Çevre Günü Yalova'ya yakışan bir gün. Bu ilde çevrecilik sadece bir moda değildir. Bir moda için çevreci olmaya gerek yok. Yalova için çevre ekonomik bir değer ifade eder. Samanlı Dağları ve denizi bu ilin ekonomisine katkı sağlayan en önemli çevresel değerlerdir. Yalovalı çevreci olmak durumundadır" diye konuştu.

Vali Esengül Civelek ise, "Anayasal olarak da herkes sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak, çevre kirliliğini önlemek devletin ve vatandaşların en önemli görevidir. Yalova çevre duyarlılığı ve çevre bilinci yüksek bir ildir. Ekip biçtiğimiz toprağın, soluduğumuz havanın, içtiğimiz, kullandığımız suyun, sağlıklı ve temiz olmasında biz yöneticilerin ailelerin, eğitim kurumlarının, STK'ların büyük sorumluluğu bulunmaktadır. Çevreye verilen zararlar neticesinde doğan iklimsel değişikliklerle mücadele edebilmek, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için çevre bilincinin yükseltilmesi lazımdır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol mensupları ve davetliler stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Stantlar gün boyu açık kalacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile