Dünya Çevre Gününde Temizlik Yaptilar

Dünya Çevre Gününde Temizlik Yaptilar

Çorum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ile Çorum Il Milli Egitim Müdürlügü 15 Eylül Dünya Çevre Günü kapsaminda Çomar Barajinda temizlik faaliyeti gerçeklestirdi.

Belediye Baskan Yardimcisi Ismail Yagbat, "Dünya Temizlik Günü kapsaminda Il Milli Egitim Müdürlügümüz ile beraber ortak bir çalisma yaptik. Çevre ve temizlik bilincine dikkat çekmek amaciyla Cumhuriyet Orta okulumuzdan ögrenci kardeslerimiz ve okul idarecilerimizle birlikte Çorum Barajimizda temizlik faaliyeti gerçeklestirdik. Çevreyi onlardan emanet aldik ve onlara emanet birakacagiz. Onlarda kendileri koruyarak gelecek nesillere emanet birakacaklar. Biz Çorum Belediyesi olarak Temizlik Isleri Müdürlügümüz bünyesinde Çevreci Kardes Çevreci Kades isminde bir çevreci kulüp kurduk bundan sonraki yapacagimiz faaliyetlerle çevreci sorunlara ve temizlik sorunlarina dikkat çekmek amaciyla bundan sonra okullarimizda benzer faaliyetler yapmaya devam edecegiz" dedi.

Bu Dünya bu çevre bizim istedigimiz gibi kullanacagimiz yerler degildir diyen Çorum Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Hüseyin Kir’da, "Buralar bizlere emanettir. Biz bu emaneti bizden sonraki nesillere saglikli sekilde aktarabilmek için iyi ve temiz kullanmamiz gerekiyor. Bugün çocuklarimiz okullarda derslerde çevre bilinci konusunda dersler aliyor ama sahada tabiatin içinde temizlik faaliyeti yaparak informal bir egitim gerçeklestirdiler. Bu firsati bize saglayan Çorum Belediyesine tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Etkinlik sonunda ögrenciler ve ögretmenlere poset kullanimini azaltmak için bez çanta ve daha yesil bir çevre için tohum kalem hediye edildi.

Dünya Temizlik Günü etkinligine Belediye Baskan Yardimcisi Ismail Yagbat, Çorum Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Hüseyin Kir, Temizlik Isleri Müdürü Eyüp Aytekin Cumhuriyet Ortaokulu ögrencileri, ögretmenler ve temizlik personeli katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile