'Dünya'da Nemrut, Nemrut'ta Dünya' Projesi Kapsamında Macaristan'da Seminer Verildi

'Dünya'da Nemrut Nemrut'ta dünya' Projesi kapsamında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de iletişim kurma semineri düzenlendi.

Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları arasında yer alan, devasa kral ve heykellerinin arasında güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer olarak bilinen ve dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olan 2 bin 150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün hazırladığı AB Projesi ile dünyaya açılıyor.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Derneği tarafından yürütülen 'Dünya'da Nemrut, Nemrut'ta Dünya' Projesi, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirilen iletişim kurma semineri ile devam ediyor.

Proje partnerlerinden AB Türkiye Pusulası Derneği'nin ev sahipliği ile gerçekleştirilen seminerde sivil toplum kuruluşlarının, Türkiye ile ilişkisi olan derneklerin, meslek odalarının ve ve üst düzey bürokratların katılımı ile iki ülke arasındaki sosyal ve kültürel ilişkilerin yanı sıra ekonomik anlamda yapılabilecek işbirlikleri konuşuldu.

Düzenlenen seminerde proje ortaklarının sunumlarıyla Türkiye, Adıyaman ve bölgenin turistik yerleri ayrıntılı bir şekilde katılımcılara tanıtılacak. Öncelikli amaçlarından biri de sivil toplum diyaloğuna katkı sağlamak olan proje, bu etkinlik aracılığıyla kültürel bağların yanı sıra sosyal ve ekonomik bağlantıların da kurulması ve böylece kültürler arası iletişimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Macaristan ile ortak bir geçmişe sahip olan Türkiye, Budapeşte'de düzenlenen iletişim kurma semineri iki ülke arasındaki bağların güçlendirilmesinin yanı sıra doğu ve batı medeniyetlerinin kesiştiği yer olan Adıyaman ilinin de tanıtımına katkı sağlıyor.

Seminerde bir açılış konuşması yapan Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Yaşar Koca, Avrupa Birliği sivil toplum diyaloğu, kültür ve sanat programı kapsamında düzenlenen aktiviteler kapsamında Macaristan'da iletişim kurma semineri düzenlediklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile