Dünya Doktorlari Dernegi, Afrin'de Kovid-19'A Karsi Asi Uygulamasina Basladi

Dernegin Afrin saha yöneticisi Koray Talipler: 'Afrin'deki klinigimizde, ilk etapta kronik hastaligi bulunan ve 50 yas üstü sivilleri asilamaya basladik'.

Dünya Doktorlari Dernegi (DDD) ve Al-Ameen Insani Yardim Dernegi, Suriye'nin kuzeybatisinda Zeytin Dali Harekati'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Afrin ilçesinde yeni tip koronavirüse karsi (Kovid-19) asilama uygulamasina basladi.

Dünya Doktorlari Dernegi Afrin saha yöneticisi Koray Talipler, AA muhabirine, 2018'den bu yana Afrin ilçe merkezinde saglik alaninda çalismalari yürüttüklerini söyledi.

Son olarak, Afrin'de Kovid-19 ile mücadele kapsaminda AstraZeneca asisini bölge halkina uyguladiklarini belirten Talipler, "Afrin'deki klinigimizde, ilk etapta kronik hastaligi bulunan ve 50 yas üstü sivilleri asilamaya basladik." dedi

Talipler, "Afrin'deki klinigimizde asilama faaliyetlerine basladik. Dünya Saglik Örgütü çatisi altinda bulunan Suriye asilama gurubu ve El Emin Dernegi isbirligiyle asilama islemlerini yürütmekteyiz." ifadesini kullandi.

(DDD) Afrin kliniginde çalisan Zübeyir Hadid de baslattiklari asilama programinda su ana kadar 150 kronik hastayi asiladiklarini söyledi.

Hadid, "Ilk etapta 1500 kisiyi asilayarak bölge halkinin asilanmasina destek olacagiz." dedi.

Afrinli 55 yasindaki Üm Halil de "Kronik rahatsizligim var. Kovid-19 asisi olmak için geldim. Katki saglayanlara çok tesekkür ederim." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile