Dünya Engelliler Günü kutlanıyor

Dünya Engelliler Günü kutlanıyor

3 Aralık Dünya Engelliler Günü (Dünya Özürlüler Günü) olarak kutlanıyor. Dünya Engelliler Günü (Dünya Özürlüler Günü) tüm Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü (Dünya Özürlüler Günü) olarak kutlanıyor. Dünya Engelliler Günü (Dünya Özürlüler Günü) tüm Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye'de hayatlarını sürdüren tüm engellilerin bu özel gününü kutladı.

Engelli futboluna verdikleri maddi ve manevi desteğin her geçen gün arttığını vurgulayan başkan Mahmut Özgener, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, engelli futbolunu desteklemenin Futbol Federasyonu'nun en önemli sosyal sorumluluk projesi olma özelliğini sürdürdüğünü ve sürdürmeye de devam edeceğini, bu kapsamda oluşturulan Futbol Engel Tanımaz prensibinin tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.

TFF Engelli Futbolu Geliştirme biriminin gerçekleştirdiği faaliyetleriyle birlikte tüm engelli federasyonlarına ve diğer engelli faaliyetlerine destek vermekten gurur duyduklarını belirten Özgener, ''Tüm engelli federasyonlarına maddi manevi desteğimizi 2010 yılında da sürdürdük ve her türlü sözümüzü yerine getirdik'' ifadesini kullandı.

-''15 BİN ENGELLİ VATANDAŞIMIZ FUTBOLLA BULUŞTU''-v
Türkiye genelinde düzenli olarak gerçekleştirilen şenliklerle daha önce futbol imkanı bulamamış binlerce engelli vatandaşı futbolla tanıştırabildiklerini anlatan Özgener, şunları kaydetti:
''25 ilde gerçekleşen Engel Tanımayan Şenlikleri ile yurdun dört bir yanında engelli çocuklara futbol oynattık. Herkes İçin Futbol Engelli Futbol Geliştirme birimi yıl boyunca gerçekleştirdiği aktivitelerle 15 binden fazla engelli vatandaşımızı futbolla buluşturdu. İlk defa bu oyunun bir parçası olmaktan dolayı onların yaşadığı sevinç, bizlere de tarifsiz mutluluk veriyor. Engelli vatandaşlarımızın sosyal etkileşimi kapsamında düzenlediğimiz projede işitme engelli sporculara diğer sporcularla birlikte eğitim verdik. 25 ilde futbol ve futsal turnuvaları ve eğitimleri gerçekleştirildi.''

-TFF EĞİTİM MERKEZLERİNDE SÜREKLİ FUTBOL EĞİTİMİ-
Üç ilde kurulan Sürekli Eğitim Merkezleri'nde engellilerin ücretsiz olarak futbol eğitimi aldığının altını çizen TBB başkanı Mahmut Özgener, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları gibi birçok kurumla işbirliği gerçekleştirildiğini vurgulayarak, 2010-2011 sezonunda 4 engelli kolunda farklı il ve bölgelerde futbol eğitimleri düzenlendiğini söyledi.

İki yıldır faaliyet gösteren Ampute Futbol Ligi ve 1000'i aşkın futbolcunun mücadele ettiği İşitme Engelliler Tam Deplasmanlı 1. Lig'i ile Ampute Milli Takımı'nın bu yıl ekim ayında kazandığı Dünya üçüncülüğünün, bu çabalarının karşılığının alındığını gösterdiğini anlatan Özgener, şu ifadeleri kullandı: ''Ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle 11 ilimizde düzenleyeceğimiz Engel Tanımayanlar Şenlikleri'nde yaklaşık 800 görme, işitme, zihinsel ve bedensel engelli grupları vatandaşımız futbol heyecanına ortak olacak. 2011 yılında daha fazla engelli bireye ulaşarak daha çok aktivite yapmayı planlıyoruz. Dört dalda ve Türkiye'nin çeşitli illerinde engelli futbolu antrenörleri yetiştirmeyi, Sürekli Eğitim Merkezlerinin sayısının artırmayı ve üniversitelerimiz ile eğitimler gerçekleştireceğiz. Engelli engelsiz herkesin futbol oynadığı bir Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.''
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile