Dünya Gençlik Kongresi heyeti, Sakarya'da yapay depremi yaşadı

Dünya Gençlik Kongresi için 31 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'de bulunan gençlik heyetinden bir grup, Adapazarı Belediyesi Deprem Kültür

Dünya Gençlik Kongresi için 31 Temmuz-13 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'de bulunan gençlik heyetinden bir grup, Adapazarı Belediyesi Deprem Kültür Müzesi'ni ziyaret etti. Heyet, ziyarette yapay deprem platformu ile 7,4 şidetinde deprem yaşadı.

Dünya genelinde ülkeler arasında gençlerin yardımlaşmasını sağlamaya yönelik düzenlenen etkinlik kapsamında, otuz kişilik gruplar halinde Türkiye'nin farklı illerini gezen heyet, 6-10 Ağustos tarihleri arasında Sakarya'yı ziyaret etti.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Mısır, Kanada, Pakistan, Ukrayna, Hindistan, Katar ve Kostarika'nın da içinde bulunduğu yirmi üç değişik ülkeden otuz gencin bulunduğu heyet, Deprem Kültür Müzesi'ne yoğun ilgi gösterdi.

Özellikle deprem simülatörüne binerek 7,4 şiddetinde yapay deprem yaşayan gençlerin bazıları hayatında ilk kez deprem yaşamanın heyecan ve korkusunu yaşadı. Gençler, deprem gerçeğini unutturmama adına yaptıkları çalışmalardan dolayı Adapazarı Belediyesi Deprem Kültür Müzesi yetkililerine teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile