Dünya Havaci Kadinlar Haftasi Söylesisi Düzenlendi

Dünya Havaci Kadinlar Haftasi Söylesisi Düzenlendi

Tepebasi Belediyesinin düzenledigi 6-12 Mart Dünya Havaci Kadinlar Haftasi Söylesisi, Vecihi Hürkus Havacilik ve Teknoloji Parki’nda gerçeklesti.

Tepebasi Belediyesi, havacilik sektöründe çalisan kadinlar ile havacilik egitimi alan gençleri bir araya getirmek üzere söylesi etkinligi düzenledi.

6-12 Mart Dünya Havaci Kadinlar Haftasi dolayisiyla TUSAS Motor Sanayi AS (TEI), Eskisehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ve Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi is birliginde düzenlenen etkinlik, Tepebasi Belediyesi Vecihi Hürkus Havacilik ve Teknoloji Parki’nda gerçeklesti. Söylesinin konuklari havacilikta kadinin güçlendirilmesi konusuyla ESTÜ Havacilik ve Uzay Bilimleri Bölümünden Prof. Dr. Ferhan Sengür, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Ögretmen Eda Tunç ve TEI’den insan kaynaklari kidemli takim lideri Sibel Piskin oldu.

Türk toplumunda bir havaci kadin olarak duygularini paylasmak üzere konusan Ögretmen Eda Tunç, Dünya Havaci Kadinlar Haftasi’nin öneminden bahsetti. TEI’den insan kaynaklari kidemli takim lideri Sibel Piskin ise havacilik sektöründe ise alim sürecinden söz ederek ögrencilere tavsiyelerde bulundu. Piskin, "Kiz ögrenciler kendilerini ne gibi alanlarda gelistirirlerse büyük havacilik firmalarinda is bulabilirler?" sorusunu da yanitladi. Prof. Dr. Ferhan Sengür de, havacilik sektöründe kadinin güçlendirilmesi konusundan bahsetti ve ulusal is gücünde kadinlarin oranlarinin yüksek oldugunu ancak pilot olarak daha iyi noktalara gelinmesi gerektiginden bahsetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile