Dünya Havacılık Profesyonelleri Tav’ın Sponsorluğunda Airex 2012’de Buluştu

Dünya Havacılık Profesyonelleri Tav’ın Sponsorluğunda Airex 2012’de Buluştu

Dünyanın önde gelen havacılık organizasyonları arasında yer alan “Airex 2012 Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı” ziyaretçilere kapılarını açtı.

Fuarın açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptı. Bakan Yıldırım TAV Havalimanları’nın kültür ve sanat platformu TAV Galeri’de havacılığın estetiğini yansıtan SpotTR fotoğrafçılarının karma fotoğraflarından oluşan sergiyi de açtı. TAV Havalimanları’nın ana sponsorluğunda bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen Airex 2012 Havacılık Fuarı, ilk gününde havacılık sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. Fuarın açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptı. Bakan Yıldırım konuşmasında “1996’dan bu yana iki yılda bir yapılan fuarın gittikçe daha fazla ilgi görmesi tesadüf değil. Türkiye’de havacılığın 10 yılda nereden nereye geldiğini görüyoruz. Tüm olumsuz küresel şartlara rağmen Türkiye’de havacılık hız kesmeden büyüyor” dedi.

Bakan Yıldırım 2023 hedefini de açıkladı: 2023’te Türkiye 375 milyon insanın uçtuğu bir ülke olacak. Yeni hedef budur. Bu uçuşların da en az üçte biri İstanbul’dan olacak. Havalimanı kapasiteleri 400 milyonun üstüne çıkacak. Hava aracı sayısı da en az iki katına çıkacak.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, “Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen Airex, Türkiye havacılık endüstrisinin gelişimini gösteren en önemli etkinliklerden birisi. 1996’da dört uçak ve dört bin ziyaretçiyle kapılarını açan fuar bu yıl 48 ülkeden 153 şirket ve 50’ye yakın uçağa ev sahipliği yapıyor. Airex, ziyaretçilere dev yolcu uçaklarının yanında iş jetlerinin, helikopterler ve tek motorlu sportif uçaklarla buluştuğu bir havacılık festivali sunuyor. Ayrıca bu fuara katılım Türk ekonomisininde nerelere geldiğinin göstergesi. TAV, fuarla neredeyse yaşıt olarak kuruldu ve Atatürk Havalimanı’yla başlayan yolculuğumuzda bugün üç kıtada altı ülkede 12 havalimanına ulaştık. İstanbul’da elde ettiğimiz bilgi birikimi ve deneyimi, ortaya çıkardığımız özgün entegre hizmet modeliyle birlikte dünyanın farklı noktalarına taşıdık ve bugün havalimanı işletmeciliğinin küresel markaları arasındaki yerimizi aldık. Airex’i bir kez daha İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Havacılık endüstrimizin gelişimini sürdürmesi, Türkiye ve İstanbul’un sayılı küresel sivil havacılık merkezlerinden biri olarak hak ettiği noktaya ulaşması için tüm paydaşlarla uyum içerisinde 7/24 çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

TAV Havalimanları’nın 94 metrekarelik standı ile tüm havalimanı işletme ve servis şirketleriyle yer aldığı Airex 2012 Havacılık Fuarı’nın ilk günü ziyaretçiler dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380’i gezme fırsatı bulacak. Sabah erken saatlerde İstanbul’a gelen Airbus’ın en önemli uçağı A380, Airex 2012 kapsamında üçüncü kez Atatürk Havalimanı’na inmiş oldu.

Fuarda yolcu uçaklarından iş jetlerine, helikopterlere, sportif uçaklara kadar tüm hava araçları ve uçak motorlarının yanı sıra, uçuş kontrol sistemleri, simülatörler, yer, kargo, yolcu bagaj sistem ve ekipmanları, apron ve terminal sistemleri, havalimanı güvenlik ve entegrasyon sistemleri de ziyaretçileri bekliyor. Fuar katılımcıları, havacılık sektörünün belirleyici temsilcileri olan havalimanı ve terminal işletmecileri, hava yolları, charter ve hava taksi işletmeleri, havacılık kulüp ve meslek kuruluşlarından oluşuyor.

FOTOĞRAF SANATININ PİLOTLARI TAV GALERİ’DE
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, insanoğlunun uçmaya hiç bitmeyen merakını yansıtan SpotTR fotoğrafçılarının karelerinden oluşan karma serginin de açılışını gerçekleştirdi. TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki kültür-sanat platformu TAV Galeri’de ziyarete açılan kareler, havalimanlarını, uçakları ve havacılığı resmediyor. Uçaklar hakkında bilgi veren fotoğraf kolajlarından oluşan ”Karma Fotoğraf Sergisi’’, dünyanın önde gelen havacılık organizasyonları arasında gösterilen Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları fuarı Airex ile “aynı gün” TAV Galeri’de ziyarete açılma özelliği de taşıyor. Sergi, bir ay boyunca İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki TAV Galeri’de ziyaret edilebilecek.

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bulunan TAV Galeri açıldığı günden bu yana TEGV’in Dönüştüren Düşler, TOÇEV’in Yüzüm Umuttur, İstanbul Atatürk Havalimanı Muhabirleri’nin Objektiften Havalimanı, Gürcistan Fotoğrafları, Türkiye’de Ticari Havacılık Tarihi, Osmanlı Padişahları’nın şiirlerinden oluşan “Şiirin Sultanları” gibi 29 ayrı sergiye ev sahipliği yaptı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile