Dünya Kupasında İspanya'nın Şansı Yüzde 57

Dünya bu hafta sonu Hollanda ve İspanya arasında oynanacak 2010 FIFA Dünya Kupası'nın finaline hazırlanırken, Castrol Tahminci ünlü kupayı kaldırmak için İspanya'nın favori olduğunu söylüyor.

Objektif analiz sistemi ile Castrol Tahminci'yi hazırlayan Castrol Analistleri, turnuva sonuçlarına yönelik 100 binden fazla olasılık hesabı yaparak dünyanın en ünlü kupasına en yakın takımları hesapladı. Castrol Tahminci, turnuvaya başlarken İspanya'nın yüzde 17 kazanma şansı olduğunu gösterirken, Hollanda için bu oran yüzde 9.8'di. Brezilya, Arjantin ve İngiltere gibi üst sıralarda yer alan takımları yenen İspanya ve Hollanda, dünya futbolunun en büyük maçı için Pazar günü karşı karşıya geliyor.
Castrol Global Elçisi Marcel Desailly finale kalan iki takım ile ilgili olarak, "Hollanda takımı, yetenek dolu bir takım. Hollanda'nın kazanma şansı, futbolseverler ve medya tarafından olmasa da Castrol Tahminci tarafından oldukça yüksek görüldü. Oyuncularının performansları çok sağlam ve Sneijder harika* İlerleyen turlarda önceki maçlara oranla daha fazla gol yemeye başladılar, ancak Pazar günü zafere ulaşma konusunda çok iddialılar. İspanya finalde Hollanda'yı hafife almamalı. Sonuçta Hollanda'nın en
başından beri turnuvanın favorilerinden olan Brezilya'yı yendiğini unutmamalı" dedi.
Desailly, 32 yıl sonra oynadığı ilk FIFA Dünya Kupası finalinde İspanya ile karşılaşacak olan Hollanda için de şu uyarılarda bulundu:
"İspanya en başından beri kupayı kazanma konusunda favori olduğunu gösterdi ve kupayı ne kadar hak ettiğini tüm turnuva boyunca gösterdiği performansla tüm dünyaya kanıtladı. Başarılı pasları ve finale giden yolda yalnızca iki gol yiyen sağlam defansı ile Hollanda takımının İspanyolları yenmek için çok formda olması gerekiyor."
Dünya Kupası'nda sona yaklaşılırken, Castrol Canlı Kupa Takipçisi turnuvaya ilişkin şu verilere ulaştı:
Hedefi bulan şut sayısı 540. Hedeften şaşan şutların sayısı bin 196 ile bu sayının iki katına ulaştı.
Kaleciler 404 kurtarış yaptı. Kaleciler ağlarında 139 top gördü.
Maç sırasında 15 penaltı vuruşu verildi; bunlardan 9'u gol oldu.
Takımlar toplam 595 korner atışı kullandı. Sabit noktalardan atılan gol sayısı 14.
Hakemler toplam 4744 kez düdük çaldı. Gösterilen 241 kartın 15'i kırmızıydı.
Turnuvanın en hızlı oyuncusu saatte 32,15 km hıza ulaşan Meksikalı Javier Hernández.
Uruguaylı oyuncu Pereira toplamda 66,5 km koşarak en çok koşan oyuncu oldu.
Oyuncular enerjilerini 41 milyon kalorilik yiyecek ve 95169 litre sıvı tüketerek korudu. Bunların tamamı oyuncuların toplamda 17.593 kilovatlık enerji yakmalarını sağladı.
Dünyada 15 milyar 562 milyon 723 bin 732 kişi maçları izledi; 3 milyon 6 bin 632 kişi de maçları izlemek için Güney Afrika'ya gitti.
Saha görevlileri, sahaları işaretlemek için toplam 304 litre boya kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile