Dünya Müslüman Alimler Birliginden, Fanatik Yahudilerin Mescid-I Aksa'ya Baskinlarini Önleme Çagrisi

Dünya Müslüman Alimler Birligi Genel Sekreteri Ali Muhyiddin Karadagi, fanatik Yahudi yerlesimcilerin Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskinlarinin engellenmesi çagrisinda bulundu.

Karadagi, radikal Yahudi örgütlerin, sözde Süleyman Mabedi'nin yikilisinin yil dönümü olarak kabul ettikleri ve "Tisa BeAv" adini verdikleri matem günü dolayisiyla 18 Temmuz'da Mescid-i Aksa'ya düzenlemeyi planladiklari baskin için daha çok katilim saglanmasi çagrisi üzerine yazili açiklama yapti.

Açiklamada, asiri sagci Yahudilerin, Mescid-i Aksa'ya yönelik provokasyonlari ve devam eden saldirilari kinanarak, "isgalci yerlesimcilerin, onlarca yildir Mescid-i Aksa'ya saldirilarda israr ettigi" belirtildi.

Fanatik Yahudilerin ramazan ayinda da Mescid-i Aksa'ya baskin girisiminde bulunduklari hatirlatilan açiklamada ancak söz konusu baskinlarin, Aksa'nin gönüllü muhafizlari olarak bilinen "murabitlar" tarafindan basarisizliga ugratildigi, bu kez de ayni durumun yasanacagi vurgulandi.

Açiklamada, Kudüs ve çevresinde ikamet edenler ve tüm Filistinlilerin Mescid-i Aksa'yi korumak ve fanatik Yahudilerin baskinlarini önlemek için seferber olmalari çagrisi yapildi.

Israilli asirilik yanlisi Yahudi örgütler, sözde Süleyman Mabedi'nin yikilisinin yil dönümü olarak kabul ettikleri ve "Tisa BeAv" adini verdikleri matem günü dolayisiyla 18 Temmuz'da Mescid-i Aksa'ya yogun katilimli baskin düzenleme çagrisinda bulunmustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile