Dünya nüfusu İstanbul''a taşınıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu''nun (UNFPA) Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Bürosu İstanbul''a taşınıyor. New York''ta Türkiye''nin BM BM Daimi Te

Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu''nun (UNFPA) Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölge Bürosu İstanbul''a taşınıyor. New York''ta Türkiye''nin BM BM Daimi Temsilcisi Ertuğrul Apakan ile BM Nüfus Fonu İcra Direktörü Thoraya Obaid tarafından atılan imzalarla UNFPA''nın ofisi bu yıl sonuna kadar İstanbul''da açılmış olacak.

UNFPA''nın başında bulunan Suudi Obaid teklif veren ülkeler arasında en cömert ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdi. Türkiye''nin UNFPA''nın İstanbul''da ofisinin açması karşılığında çok iyi alt yapı desteğini vereceğini aktaran Obaid, "Bir de tabii İstanbul harikulade bir şehir. Hem Avrupa hem de Ortadoğu hem de Orta Asya''ya kavşak noktası. Tüm bunlar alt alta toplanınca İstanbul''da ofisimizin açılmasına karar verdik." diye konuştu.

New York''ta bulunan Türkevi''nde gerçekleştirilen imza töreninin ardından Büyükelçi Apakan, Türkiye''nin hem bölgesinde hem de dünya konjonktüründe önemli görevler üstlendiğini hatırlattı. Karşılıklı dile getirilen teşekkürlerin ardından Apakan, bu imzanın BM''in diğer örgütlerine de örnek teşkil etmesini diledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile