Dünya Olimpik Gün Yürüyüşü

Edirne - Edirne'de, Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'dan engelli sporcuların katılımıyla, "Bedensel Engelliler Yarışı" düzenlendi.

Edirne Sosyal Güvenlik Kurumu önünde başlayan yarışta, engelliler koltuk değneyi ve tekerlekli araçlarıyla, üç ülkenin de bayraklarını taşıyarak Atatürk Anıtı'ndaki bitiş noktasına kadar geldi.

Edirne Valisi Hasan Duruer de yarışa katıldı.

Dünya Olimpik Günü dolayısıyla anıtta düzenlenen törende Duruer, engelli sporcularla birlikte temsili olimpiyat meşalesini yaktı. Duruer, burada yaptığı konuşmada, engelin sadece bedenen değil, zihinlerden kaynaklanabileceğini söyedi. Zihinlerdeki problemin aşılmasının ardından, engellilerin de problemlerinin de çözüleceğini belirten Duruer, "Devlet olarak engellilerin her türlü probleminin çözülmesi için gayret gösterildi. Engellilere çeşitli imkanlar sağlandı. Biz valilik ve devlet olarak her zaman arkanızdayız, yanınızdayız" diye konuştu.

Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği Başkanı Dilek Kaynak, yarışın üç ülkenin engelli derneklerinin katkılarıyla düzenlendiğini ifade etti.

Yarışla ülkeler arası dostluğun gelişimine katkı sağladığını belirten Kaynak, etkinlikle engelli bireylerin sosyalleştiğini kaydetti.

Bulgaristan Burgaz Bedensel Engelliler Derneği Sorumlusu İvan Karagöz ise, yarışın ülkeler arası ileşitim için çok güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.

Engelli bir bireyin hayatının kolay olmadığını aktaran Karagöz, "Organizasyonda yardımı geçen herkese ülke olarak teşekkür ederiz. Biz hepbirlikte çok çok güzel şeyler yapabiliriz" şeklinde konuştu.

Karagöz, Dünya Olimpik Günü yürüyüşünde en son "Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Yarışı"nın 15 yıl önce Amerika'nın Boston eyaletinde düzenlendiğini hatırlattı.

Konuşmaların ardından Edirne Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü sporcuları yağlı güreş ve cimnastik gösterisi sundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile