Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Kaplan'ın Kerpiç Evi Müze Oldu

AMASYA - Dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Hamit Kaplan'ın Amasya'nın Hamamözü ilçesindeki kullanılamaz haldeki kerpiç evi onarımdan geçirilerek müzeye dönüştürüldü.

Hamit Kaplan Müzesi'nin açılışını, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Kaymakam Kadir Güntepe, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Doğan, Belediye Başkanı Mehmet Canıbek ve davetliler yaptı.

Vali Öz, açılışta yaptığı konuşmada, Türk güreşinin gururu Kaplan'ın İstiklal Marşı'nı dünyaya ezberleten ve Türk bayrağını göndere çektiren bir milli sporcu olduğunu vurguladı.

Müzeyi gezen ve çok beğendiğini söyleyen Öz, "Kaplan'a yakışan bir müze haline gelmiş, emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Kaymakam Gültepe ise Kaplan'ın önemli bir değer olduğunu ve bu değeri yaşatmak adına yokluk ve zorluklarla komşularının da yardımıyla yaptığı kerpiç evi müzeye çevirdiklerini anlatarak, ''Hamit Kaplan ata sporumuz güreşi gerek ülkemize gerek dünyaya tanıtan ve spor tarihinde çok büyük başarılar elde ederek imza atan büyük bir sporcumuzdur'' diye konuştu.

Kullanılamaz haldeki kerpiç evi esnafın ve kamu kurumlarının desteğiyle onarımdan geçirerek Hamit Kaplan Müze Evi haline getirdiklerini belirten Gültepe, müzede, Kaplan'ın diplomaları ile dünya ve olimpiyat şampiyonluklarında kazandığı madalyaları şampiyonalarda giydiği forma ve kıyafetleri sergilediklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile