Dünya Tütünsüz Gününde Sigarayi Birakan 15 Kisiye Belge Verildi

Dünya Tütünsüz Gününde Sigarayi Birakan 15 Kisiye Belge Verildi

Adana’da “Dünya Tütünsüz Günü etkinligi” çerçevesinde sigarayi birakan 15 kisiye, Adana Sehir hastanesi tarafindan basari belgesi verildi.

Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi Gögüs Hastaliklari Klinigi Sigara Birakma Birimi, Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, birimin kontrolünde sigarayi birakan 15 kisiye ‘basari belgesi’ verildi.

Dünya Saglik Örgütü’nün belirledigi “Tütün degil, gida yetistir” ve “Tütüne degil gidaya ihtiyacimiz var” temasiyla hazirlanan etkinligin açilisinda Konusan Gögüs Hastaliklari Klinigi Idari Sorumlusu Doç. Dr. Özlem Erçen Diken bir sunum yapti. Doç. Dr. Diken sunumunda, sigara birakmaya yönelik çalismalarinin yani sira konuyla ilgili toplumsal farkindalik olusturma amaciyla faaliyetler yürüttüklerini belirtti.

Tarim alanlarinda tütün üretimine dikkat çeken Doç. Dr. Diken, Dünya Saglik Örgütünün çiftçiyi gida ürünlerine yöneltmek için çaba gösterdigini, kendilerinin de bu konuda bilgilendirme yaptiklarini ifade etti.



“Yeniden dogmus gibi olduk”

Sunumunda sigaranin zararlariyla ilgili bilgi de veren Doç. Dr. Diken “Tütün dumaninda binlerce zararli kimyasal madde var. Sigara kullanimi, basta akciger olmak üzere tüm organlarda zararli etkiler göstermektedir. Akciger kanserinin bilinen en büyük risk faktörü sigaradir. Ayrica KOAH, kalp hataliklari ve inmede de önde gelen risk faktörlerinden biridir” dedi.

Törende Sigara Birakma Birimi Sorumlu Hemsiresi Sibel Baysal ise birimde yürüttükleri çalismalar ve isleyis hakkinda bilgi verdi. Ardindan törene katilan hastane yöneticileri, sigarayi birakan 15 kisiye basari belgesi verdi. Belgelerini alanlar, “Iyi ki birakmisiz, yeniden dogmus gibi olduk” mesaji verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile