'Dünya Üniversiteleri Memur Mantalitesiyle Yönetilmiyor'

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, "Dünyanın hiçbir üniversitesi memur mantalitesiyle yönetilmiyor. İyi üniversitelere bakın 24 saat yaşayan, çalışan ve dinamik süreçleri olan yerler. Memur mantalitesinden arınırsak Türkiye'de eğitim sistemi gelişir" dedi.

Karaca, İTÜ Mezunları Derneği Gaziantep Şubesi tarafından bir otelde düzenlenen toplantıda, İTÜ'nün başarıya ulaşmasındaki en önemli unsurun "mezun ağı" olduğunu belirtti.

İTÜ'nün 130 bine yakın mezun portföyü olduğunu anımsatan Karaca, "Siyasetten ülke yapılanması kadar her taşın altından mutlaka bizden mezun arkadaşlar çıkar. Her yerde İTÜ'nün ismi ya da cismi vardır" dedi.

Prof. Dr. Karaca, üniversitelerinden mezun olanların entegrasyonuna önem verdiklerini dile getirdi.
Türkiye'de 12 Eylül döneminden kalma sistemin devam ettiğini savunan Karaca, şöyle konuştu:
"Üniversitelerin çoğunluğu 'memur mantalitesi'yle hizmet veriyor. Dünyanın hiçbir üniversitesi memur mantalitesiyle yönetilmiyor. İyi üniversitelere bakın 24 saat yaşayan, çalışan ve dinamik süreçleri olan yerler. Memur mantalitesinden arınırsak Türkiye'de eğitim sistemi gelişir."
Eğitim sisteminde bazı değişiklikler yapılmasını isteyen anlatan Karaca, bilginin de lise ve üniversitelerde yüklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile