Dünya Veteriner Hekimlik Günü Kastamonu'da Kutlandi

Dünya Veteriner Hekimlik Günü Kastamonu'da Kutlandi

Kastamonu’da “Dünya Veteriner Hekimler Günü” düzenlenen programla kutlandi. Programda konusan Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, kendisinin de bir veteriner hekim oldugunu belirterek, meslekte yasananan sorunlarin en kisa sürede çözülecegine inandigini söyledi.

Her yil Nisan ayinin son haftasinda “Dünya Veteriner Hekimler Günü” çerçevesine Kastamonu Veteriner Hekimler Odasi Baskanligi tarafindan Cumhuriyet Meydaninda Sehit Serife Baci ve Atatürk Anitina çelenk sunuldu. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan program, bir otelin toplanti salonunda devam etti.

Her yil Nisan’in son haftasinda Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak kutlandigini hatirlatan Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, kendisinin de veteriner hekim oldugunu belirterek, “Bu yilki tema, insan sagliginin temel hedefleriyle birlikte girisimleri ve temeliyle ilgili. Hakikaten geçtigimiz yillarda tüm dünyayi ve ülkemizi etkileyen pandemiyle alakali birçok seyin olmadan hayatimizi sürdürürken gidasiz hayatimizi sürdüremedigimizi gördük. Bu illetten ülkemizin bir an evvel kurtarilmasinin ne kadar önemli oldugunu hepimizi biliyorduk ve asiyi da veteriner hekim olan bir büyügümüzün bulmus olmasi ve halk sagligina katkida bulunmasi bir kere daha perçinledi. 5-6 yildir siyasete atildik ama 25 yildir bir fiil veterinerlik meslegini yaptim. Bizim meslek büyüklerimiz var. Bu meslegi icra eden meslektaslarimiz bulunuyor. Yeni meslege baslayacak ögrencilerimiz var. Ülkemizin belli noktalarda markalasmasinda biz veteriner hekimlerin büyük katkisi olmustur. Örnegin simental hayvanin ülkemizde Kastamonu adiyla anilmasinin tamamen veteriner hekimlerimizin eseridir. Burada kiymetli büyüklerimiz bulunuyor, onlarin sayesinde onlarin o günkü gayret ve destekleriyle olmustur. Ben onlarin o günkü gayretleri için meslek büyüklerime tesekkür ediyorum” diye konustu.

Baskan Altikulaç, bundan sonraki süreçte de kendilerinin de destek vermesiyle veteriner hekimlik mesleginde yasanan problemlerin en kisa sürede çözülecegine de inandigini kaydetti.



“Veteriner Hekimlerimize giderek artan siddetin önlenebilmesi için Saglikta Siddet Yasasi kapsamina alinmasi esasen toplum sagligini koruyacaktir”

Kastamonu Veteriner Hekimler Odasi Baskani Veteriner Hekim Haci Ibrahim Masalaci ise, “Bugünü kutlamamizdaki amacimiz tüm dünyadaki veteriner hekimlik organizasyonlari arasindaki isbirligi ve etkilesimi güçlendirmek, veteriner hekimlerin, hayvanlarin ve diger tüm canlilarin hayatini korumaya yönelik çalismalarini vurgulamak, bugün ile veteriner hekimlik mesleginin önemi hakkinda farkindaligin artirilmasidir. Hayvanlari hastaliklardan korumak, aci çeken ama anlatamayan dilsiz canlilari korumak, meslek mensuplarina manevi bir mutluluk vermektedir. Kendilerini mesleklerine adamis ve tutkuyla çalisan veteriner hekimlerin, ne kadar zorlu sartlarda görev yaptiklari çogu kez bilinmemektedir. Bu nedenle Dünya Veteriner Hekimler Günü, meslegin tüm yönleriyle dünyada taninmasina vesile olmakta ve veteriner hekimlerin çalisma sevkini arttirmaktadir” ifadelerini kullandi.

Programa AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, Kastamonu Il Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Tarim ve Orman Il Müdürü Bekir Yücel Tanrikulu ile il ve ilçelerde görev yapan veteriner hekimler ile çok sayida davetli katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile