Dünya Yetimler Günü'nde Anlamli Destek

Dünya Yetimler Günü'nde Anlamli Destek

Sehitkamil Belediyesine bagli Yetim Koordinasyon Merkezi’nden faydalanan yetim anneleri, deprem afetinden etkilenen çocuklari mutlu edecek armaganlar hazirladilar. Armaganlar, Dünya Yetimler Günü’nde çocuklara ulastirildi.

Sehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yetim Koordinasyon Merkezi’nden faydalanan yetim anneleri, afetzede çocuklari ve ailelerini unutmadi. Deprem afetinin ardindan bir araya gelen yetim anneleri, özellikle depremden etkilenen çocuklarin yüzünü güldürmek için amigurumi bebek ve bandana üretmeye basladilar.

Müslüman ülkelerde her hicri yilin Ramazan Ayi’nin 15. günü kutlanan, yetim çocuklarin dünya gündemindeki farkindaliginin artmasini hedefleyen Dünya Yetimler Günü’nde, ürettikleri ürünleri çocuklara ulastirmak için Karakesek Mahallesi’ne giden yetim anneleri, hediyelerini çocuklara teslim ettiler.

Sehitkamil Belediyesi tarafindan görevlendirilen personeller; bebek mamasi, bebek bezi, emzik, biberon, islak mendil, hasta bezi, süt, hijyen paketi, battaniye, gida, kiyafet ve ayakkabi gibi temel ihtiyaç malzemelerini de afetzede ailelere teslim ettiler.

“Insallah onlari mutlu etmeyi basarmisizdir”

düzenlenen organizasyona iliskin açiklamada bulunan yetim annesi Nuray Koçer, “Malum ülkemizde ve sehrimizde meydana gelen depremden dolayi vatandaslarimiz magdur olmustu. Bizler de Sehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon Merkezi’nde egitim alan yetim anneleri olarak depremzedelerimize küçük de olsa yardim yapma hedefli elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün Dünya Yetimler Günü, ben de bir yetim annesiyim. Bugün de Karakesek Mahallemizde deprem magduru ailelerimize küçük de olsa yardimlar yapiyoruz. Çocuk elbisesi, çocuk bezi, çocuk mamasi, ayakkabi, hijyen paketi, çocuklarimiz için yaptigimiz küçük esyalari bugün onlara hediye ediyoruz. Bir nebzede olsa depremzedelerimizin yaralarini sarmak adina bizler de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Insallah onlari mutlu etmeyi basarmisizdir. Bu anlamda bizlerden desteklerini de esirgemeyen Sehitkamil Belediye Baskanimiz Sayin Ridvan Fadiloglu’na ve Yetim Koordinasyon Merkezi hocalarimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.

“Bizleri çok mutlu ettiler”

Yapilan yardimlardan dolayi Sehitkamil Belediyesine ve yetim annelerine tesekkür eden Karakesek Mahallesi sakinlerinden Hamide Kireci, “Allah, razi olsun. Bugün Sehitkamil Belediyemizden ve yetim anneleri oldugunu söyleyen kizlarimiz evimize gelerek, bizlere ve çocuklarimiza yardimda bulundular. Çocuklarimiz için elbise, ayakkabi, çocuk bezi, mama, temizlik malzemesi getirdiler. Bizleri çok mutlu ettiler. Allah hepsinden razi olsun. Allah, hiçbir zaman da devletimizi basimizdan eksik etmesin. Sehitkamil Belediyemiz, depremin ilk gününden beri her zaman yanimizda olmaya çalisiyor. Allah, Baskanimizi da hiçbir zaman basimizdan eksik etmesin. Sehitkamil Belediyemize de bizlere yaptigi yardimlarindan dolayi çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile