Akgün, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, canlıların hayatta kalmaları ve nesillerini devam ettirmelerinin hareket etmeye bağlı olduğunu belirtti.
Gelişen teknolojiyle birlikte insanoğlunun hareketinin azaldığını ifade eden Akgün, açıklamasında şunları kaydetti:
"Teknoloji görünürde hayatımızı kolaylaştırmakta ancak hareket etme ihtiyacımızı ortadan kaldırmaktadır. Sürekli televizyon veya bilgisayar başında oturmak, bütün işlerin bir tuşla yapılması toplumu hareketsizliğe itmektedir. Bunun neticesi olarak kasların zayıflaması, kemiklerin içinin boşalması sonucu yavaş bir metabolizma, kemik erimesi ve alınan besinlerin vücutta sürekli depo edilmesiyle obezite başta olmak üzere diyabet, kalp ve tansiyon hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları oluşmaktadır. Bu hastalıklar bütün sistemi etkileyeceğinden beraberinde başka sağlık problemlerini de getirmektedir. Sonuç olarak sağlıksız bireylerin oluşturduğu tedavi ve bakıma muhtaç bir toplum ortaya çıkacaktır."
Yürüyüş gününün amacının sağlık için hareket edilmesi gerektiği konusunda farkındalığı arttırmak; sağlık için ağır bir egzersiz ve spor yapılmasına gerek olmadığını, gün içinde belli bir tempoyla en az 30 dakikalık bir yürüyüşün beden ve ruh sağlığı için etkili olduğu bilincini aşılamak olduğunu bildiren Akgün, şöyle devam etti:
"Kişilerin en kısa mesafeye bile araçla gitmeyi tercih ettikleri günümüz hayatında yürüyüşün aşırı şişman olmayan, fiziksel bir engeli veya ortopedik bir sorunu olmayan kişilerde önemi büyüktür. Dünya Yürüyüş Günü münasebetiyle sağlıklı, aşırı kilolu olmayan ve ortopedik sorunu bulunmayan bütün halkımızı hareket etmeye, daha çok yürümeye davet ediyoruz."
Dünya Yürüyüş Günü
Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lüfi Akgün, Dünya Yürüyüş Günü münasebetiyle sağlıklı, aşırı kilolu olmayan ve ortopedik sorunu bulunmayan bütün vatandaşları hareket etmeye, daha çok yürümeye davet ettiklerini bildirdi.