Dünyaca ünlü bilgisayar oyun yazarı Dinç, Marmaray Projesi'ni oyunda faaliyete geçirdi

Bilgisayar oyunları sektörünün dünyaca ünlü ismi ve Türk Telekom Grubu şirketlerinden SOBEE'nin Genel Müdürü Mevlüt Dinç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi R

  Bilgisayar oyunları sektörünün dünyaca ünlü ismi ve Türk Telekom Grubu şirketlerinden SOBEE ' nin Genel Müdürü Mevlüt Dinç , Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü ve Kuzey-I Türk Telekom Bölge Müdürlüğü ' nün davetlisi olarak OMÜ ' de konferans verdi . Dinç , titizlikte devam eden Marmaray Projesi ' ni hazırladığı bilgisayar oyununda faaliyete geçirdiğini açıkladı .

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ' nde düzenlenen konferansta Last Ninja 2 , The First Samurai , Enduro Racer , I Can Futbol ve C4 Robot gibi oyunların programcısı olan Mevlüt Dinç , bilgisayar oyun sektörüne girişini , yıllar içinde kazandığı tecrübeleri ve oyun sektörünün geldiği yeri anlattı . Toplumlar arasında oyunun büyük bir güç olduğuna dikkat çeken Dinç , " Pek çok ülke , tanınmış bilgisayar oyun karakterlerine sahip . Türklerin de bir karakteri olması düşüncesiyle Süpercan ' ı geliştirdik . Çevreye duyarlı bir çocuk kahraman olan Süpercan ' ın , gelecekte Spiderman , Ironman veya Hulk ' un popülaritesine erişeceğine inandık . Dünyada ilk kez ' I Can Futbol ' oyunu ile 22 farklı kullanıcının aynı anda futbol oyunu oynamasını sağladık . " dedi .

Citroen şirketinin talebi doğrultusunda gerçekleştirilen C4 Robot oyununa da değinen Mevlüt Dinç , " Bu oyunda güzel İstanbul ' u mekan olarak kullandık . Bunu yaparken konumumuzu ve gücümüzü ortaya koyarak Citroen ' e İstanbul ' u teklif ettik . Onlar da bunu kabul ettiler . Marmaray halen devam etmesine rağmen biz oyunda bunu bitirdik . Oyunun bir parçası yaptık . Yayınladığımızda inanılmaz ilgi gördü . Bu sayede yüz binlerce insana ulaştık . Türkiye ' deki sunucular ilgiyi kaldıramayınca yurt dışından sunucular kiraladık . Dolayısıyla yurt dışındaki insanlar da oyunumuzu görme şansı yakaladı . Yabancılar da oyunu indirip oynamaya başladı . Bu ilgi üzerine oyunun çeşitli dillere çevirmesi konusunda yüzlerce e-posta aldık . Ama bunu düşünmüyoruz . Çünkü yıllardır yabancı oyunları kendi dillerinde oynadık . Onlar da bizim oyunumuzu kendi dilimizde oynasınlar . " ifadelerini kullandı .

Konferansın ardından Rektör Prof . Dr . Hüseyin Akan , Mevlüt Dinç ' e plaket verdi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile