Dünyada 4 Tane Olan Insani Yardim Üssünün 5'Incisi Türkiye'de Kurulacak

Dünyada 4 Tane Olan Insani Yardim Üssünün 5'Incisi Türkiye'de Kurulacak

Uluslararasi Kizilay-Kizilhaç Dernekleri Federasyonu’nun (IFRC), dünyada 4 tane olan Küresel Lojistik Merkezi’nin 5’incisi Türkiye’de kurulacak. Merkez Avrupa, Afrika, Asya ve Kafkasya bölgelerinde meydana gelebilecek herhangi bir afete hizli müdahale imkani verecek.

Türk Kizilay Genel Baskani Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz, IFRC Baskani Kate Forbes’i ve beraberindeki heyeti Türk Kizilay Genel Merkezi’nde agirladi. Forbes ve beraberindeki heyetle görüsen Türk Kizilay Genel Baskani Fatma Meriç Yilmaz görüsme sonrasinda basin açiklamasinda bulundu. Açiklamasinda bir müjde paylasan Fatma Meriç Yilmaz, Uluslararasi Kizilay-Kizilhaç Dernekleri Federasyonu’nun, dünyada 4 tane olan Küresel Lojistik Merkezi’nin 5’incisinin Türkiye’de kurulmasi için anlastiklarini ve yakin zamanda imzalarin atilacagini duyurdu.

Kizilay Lojistik ve IFRC is birligiyle Istanbul Havalimani içerine kurulacak olan insani yardim üssü IFRC’nin bölgesel lojistik operasyonlarinin Istanbul merkezli konuslandirilmasinin yaninda kurulusun acil durumlara müdahale kapasitesine katki saglayacak. Toplam 4 bin metrekarelik kismin depolama alani 3 bin metrekare olacak. Depolama alani olarak kullanilacak 3 bin metrekarenin bin metrekaresi serbest depolama alani olarak kullanilacak, 2 bin metrekaresi ise Antrepo olarak planlandi. Merkezle çalisma ofisleri, çok amaçli salon da yer alacak. Merkezin palet kapasitesi 1500-2000 civarinda hedefleniyor. Antrepo kismindan Istanbul Havalimani’ndaki aprona direk çikis imkâni olacak. Merkez, Istanbul Havalimani sembolü olan Lale biçimli hava kontrol kulesin yakininda yer alacak. Bu merkez IFRC’nin dünyadaki 5. büyük lojistik merkezi olacak. Avrupa, Afrika, Asya ve Kafkasya bölgelerinde meydana gelebilecek herhangi bir afete hizli müdahale imkani verecek.

“Bugün insanligin yardima çok daha fazla ihtiyaci var”

Türk Kizilay Genel Baskani Fatma Meriç Yilmaz, “Degerli dostum Kate aslinda zor bir zamanda göreve geldi. Bir yanda Gazze bir yanda Ukrayna, Sudan, Yemen, Afganistan gibi gerek insan kaynakli afetlerin gerek dogal afetlerin çokça bulundugu bir zamanda, dogrusu bugün insanligin yardima çok daha fazla ihtiyaci var. Ama kaynaklarimiz kisitli. Ihtiyaç duyan insanlar artarken kaynaklar artmiyor. O nedenle belki hepimizin birlikte yardimlasmasi, bir araya gelmesi, birbirinin elini tutmasi bugüne kadar önemliydi, bundan sonra daha da önemli olacak diyebiliriz” ifadelerini kullandi.

“Bizlerin yaninda oldugunu basindan sonuna kadar her zaman hissettirdiler”

Gerçeklestirilen görüsmede is birliklerinin arttirilmasina yönelik çalisma yaptiklarini ifade eden Yilmaz, “Uluslararasi alanda her gittigimiz ülkede bizler ya bir Kizilay ya da Kizilhaç Uluslararasi Dernegi ile çalisiriz ve bu da bize gerek baris zamani gerek savas zamaninda bize çok önemli ayricaliklar saglar. En son Gazze’ye kurdugumuz yardim köprüsünde de her zaman altini çiziyoruz. Biz Misir Kizilay’ina, Misir Kizilay’i Filistin Kizilay’ina seklinde olusturdugumuz insani yardim köprüsü aslinda bagislarin Gazze’nin içerisine kadar ulasabilmesi için çok önemli bir yol teskil etmis oldu ve devam ediyor. IFRC ve IFRC bünyesindeki ulusal dernekler Subat’ta yasadigimiz bu büyük deprem felaketinde bizlerin yaninda oldugunu basindan sonuna kadar her zaman hissettirdiler” diye konustu.



“5’incisini de Istanbul’a açmak üzere anlasmis durumdayiz”

Açiklamasinda yeni bir haberi de duyuran Yilmaz, “IFRC’nin su anda 4 tane küresel lojistik merkezi var operasyonlarini yürüttügü. 5’incisini de Istanbul’a açmak üzere anlasmis durumdayiz. Teknik çalismalar tamamlandi, imzasi da yakin zamanda atilmis olacak. Bu biz bizler için de IFRC ile is birligimizi gelistirmek adina IFRC için de bizim lojistik gücümüzdeki imkanlarin daha güzel paylasilmasi ve kullanilmasi adina büyük bir imkani saglamis olacak” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile