'Dünyanın En Çok Gıda İsraf Eden Uluslarından Biriyiz'

'Dünyanın En Çok Gıda İsraf Eden Uluslarından Biriyiz'

Güllüoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Güllüoğlu, 16 Ekim ’Dünya Gıda Günü’ çerçevesinde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin dünyanın en çok gıda israf eden halklarından biri olduğu söyledi.

Dünyada 1 trilyon dolarlık gıda israfı söz konusu olduğunu söyleyen Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Güllüoğlu, “Türkiye’nin israfı ise bu rakamın yaklaşık 83 milyar dolarını oluşturuyor. Yani dünya gıda israfının yüzde 8’i ülkemize ait” dedi.

Her yıl 1,3 milyar ton yiyecek israf edildiğini söyleyen Güllüoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu da yaklaşık 1 trilyon dolarlık kayıp anlamına geliyor. Açlığın vahim boyutlara ulaştığı, tarım kaynaklarının azaldığı, kıtlık sıkıntısının yaşandığı günümüzde, bu israfın önüne geçmek için toplum bilincinin gerekli seviyelere ulaşması ve bu noktada gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Biz şirket olarak kendi önlemlerimizi alıyoruz fakat bu konuda daha fazla enerji sarfetmeye hazırız”.

İsraf edilen gıdaların sadece 4’te 1’i dünyada açlık çeken 795 milyon insanı doyurabileceğini bildiren Güllüoğlu, “Bu noktada gıda alımı ve tüketimi ekstra önem arz ediyor. En çok israf edilen gıdaların başında ekmek geliyor. Yıllık ekmek israfı 1,4 milyar lira. Bu durumdan yalnızca ülke ekonomisi değil, aile bütçeleri ve yoksul olan halk da olumsuz manada etkileniyor. Birey olarak bu konuda sorumlu davranıp, ihtiyaçtan fazla gıda alışverişi yapmamalı ve fazla geleni ihtiyaç sahipleriyle paylaşmalıyız” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile