Dünyanın En Küçük Bıçaklarını Yaptı

Dünyanın En Küçük Bıçaklarını Yaptı

Sivaslı bıçak ustası Erdoğan Güzel, Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmak için dünyanın en küçük bıçaklarını yaptı.

Sivas'ta 'Şirin Baba' olarak tanınan bıçak ustası Erdoğan Güzel, kaybolmaya yüz tutmuş bıçakçılık sanatını yaşatmak için her türlü gayreti gösteriyor. Güzel'in Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için yaptığı bıçakları görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Sivas bıçakçılığını tanıtmak adına dünyanın en küçük bıçaklarını yapan Güzel, 'Sivas'ımın kaybolmaya yüz tutmuş meslek grubu bıçakçılığa dikkat çekmek, dikkat çekerken de orijinal bir şeyler yapmak istedim. Benim her zaman konuştuğum bir şey var: İngiliz, Fransız benden akıllı değil, Alman, Amerikalı benden zeki değil. İstenirse her şey yapılabilir. Guinness Rekorlar Kitabı'nı inceledim. Japonya'nın bir kasabasında en küçük bıçaklar yapılmış. Ben bu bıçakları bizim kültürümüz olan Osmanlı kılıcını, Hz.Ali'nin Zülfikar'ını, kadın bacağı bıçaklarımızı, hançeri, av bıçağını 3 milim ile 1 buçuk milim geriye çektim. Benim yaptığım versiyonu yapsınlar, daha küçüğünü de yaparım. Bu ustalık değil, sanatın sonu yok. Önemli olan kişinin yenilenmesi ' ifadelerini kullandı.

Güzel, hazırladığı bıçakların her birine 2 gün harcadığını kaydetti.

Sivas'ın 'Şirin Baba'sı Erdoğan Güzel, Guinness Rekolar Kitabı'na girmek için hazırladığı ürünlere destek beklediğini belirterek sponsor bulmak istediğini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile