Dünyanın En Zehirli Yaratıkları Moskova'da Sergilendi

Rusya'nın başkenti Moskova'da açılan "Ejderha Kabilesi" sergisinde dünyanın en zehirli ve tehlikeli yaratıkları izlenime sunuldu.

Moskova Hayvanat Bahçesi'nde bu yıl onuncusu düzenlenen sergide zehirli yılanlar, kurbağalar ve kertenkeleler büyük ilgi gördü. Çin takvimine göre 2012'nin "Ejderha Yılı" olarak kabul edilmesi dolayısıyla "Ejderha Kabilesi" olarak isimlendirilen sergide izlenime sunulan yaratıklar, ilginç görünümleriyle ziyaretçilere ejderhayı anımsattı.

Ziyaretçilerin güvenliği için üzerine "zehir" yazılı uyarılar yapıştırılmış zırhla kaplı cam şişelere yerleştirilen zehirli yaratıklar, Moskovalı doğaseverlerin ilgi odağı oldu. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği sergide gürze, kobra, taypan gibi yılanlar ve zehirli kurbağalar ilginç görüntüler oluşturdu.

İHA'ya açıklamada sergi müdürü Sergey Parşin, "Bu sergide izlenime sunulan yılanların çoğunun Rusya'daki tek örneği bizde bulunuyor. Buradaki yılanların çoğu insan hayatı için çok tehlikeli. Bu nedenle zırhla kaplı camlar, özel koruma görevlileri ve sergi salonundaki kameralarla yılanları sürekli gözetim altında tutarak ziyaretçilerin güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bu arada ziyaretçilere de içinde yılanların bulunduğu cam kafeslere dokunmamaları için gerekli uyarıları yapıyoruz" dedi

"Ejderha Kabilesi" sergisinin Eylül ayına kadar ziyarete açık tutulacağı bildirildi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile