Dünyanın En Zengin 500 Şirketi İçinde 79 Çin Firması Var

Çin’deki 79 farklı şirket dünyanın en büyük gelire sahip şirketlerinin sıralandığı Fortune Global 500 listesine girmeyi başardı.

Çin yerel medyasındaki haberlerde, bir önceki yılın gelirlerinin ele alınarak oluşturulduğu geleneksel Fortune Global 500 raporunun açıklandığı bildirildi.

Rapora göre, Çin ana karasından 73 ayrı firma dünyanın en büyük 500 şirketi arasına girmeyi başardığı belirtilirken, listede 6 tane de Tayvanlı firmanın yer aldığı ifade edildi. Çin'deki "Sinopec Grubu", "China National Petroleum" ve "State Gird of China" adlı üç şirketin de listede ilk 10'da yer aldığı belirtildi.Haberlerde ayrıca, Çin’in Tayvanlı firmalar harici listeye 73 şirket sokmayı başararak , ilk kez bu alanda da Japonya’yı geride bıraktığı kaydedildi. Ülkenin ana kesiminden listede 73 firma olduğu ve geçen yıla oranla bu sayının 12 şirket arttığına yer verildi.

Bu yıl yenisi hazırlanan listede ABD'den 132, Japonya'dan 68 firmanın olduğu ifade edilirken, ABD'nin 2002 yılından bu yana listede düşüşte olduğu vurgulandı.Bu yılki Fortune Global 500 listesinde ilk sırayı Hollanda gaz ve petrol şirketi Royal Dutch Shell aldı. Exxon Mobil ikinci sırada yer alırken, ABD'li Wal-Mart mağazaları geçen yıla oranla üçüncü sıraya geriledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile