Dünyanin Girisimcileri Istanbul'da Bulusuyor

Dünyanin Girisimcileri Istanbul'da Bulusuyor

Beykent Üniversitesi’nin Istanbul Kalkinma Ajansi (ISTKA) destegi ile yürüttügü Uluslararasi Girisimcilik Merkezi Istanbul projesi “WeAre.Istanbul” markasi ile faaliyetlerine basladi. Proje ile uluslararasi girisimcilere Türkiye’de pazara kolay girisleri için alt yapi, metodoloji, danismanlik ve mentorlük hizmeti saglaniyor.

Uluslararasi Girisimcilik Merkezi Istanbul projesi “WeAre.Istanbul” markasi ile faaliyetlerine basladi.

Proje hakkinda konusan Beykent Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Dr. Ali Kurt, “Amacimiz üniversitemizin teknolojik altyapisi, akademik kadrosu ve network imkanlarindan faydalanarak girisimci adaylarina çikacaklari macerada yol arkadasi olmak” ifadelerini kullandi. Kurt, “Programimiza is fikrini gelistirmek ve büyütmek isteyen girisimci ruha sahip, henüz sirket kurmamis herkes katilabilir. Birimimizin verdigi hizmetler ise satis ve pazarlama ofisi, tasarim ofisi, mentorlük ve danismanlik ofisi, insan kaynaklari ofisi, hukuk ofisi ve finans/muhasebe ofisi seklinde” dedi.

“Istanbul birçok firsata ev sahipligi yapiyor”

Istanbul’un girisimciler için her türlü imkân ve firsatin oldugu dünyanin ender sehirlerinden biri oldugunu ifade eden Kurt, “Güçlü girisimcilik kültürü, nitelikli egitim veren üniversiteleri, genç ve dinamik nüfusu, kuluçka merkezleri, hizlandirma programlari, yatirim aglari, girisim sermayesi fonlari, pazar büyüklügü ve çesitliligi ve daha birçok faktör ile Istanbul, teknoloji girisimcilerinin ihtiyacini karsilayacak birçok firsata ev sahipligi yapiyor. Istanbul’un küresel girisimcilik yarisinda atilim yaparak yenilik ve teknoloji odakli girisimleri çeken bir yapiya kavusmasi, girisimcilikte sahip oldugu dinamizmin azami ölçüde degerlendirilebilmesine bagli” seklinde konustu.

Kurt konusmasini söyle sürdürdü:

“Uluslararasi Girisimcilik Merkezi Istanbul projesiyle, Istanbul’un öncelikle bölgesel ardindan küresel ölçekte bir girisimcilik merkezi olarak hak ettigi yere gelmesi için altyapi (girisim merkezleri, kuluçka ve hizlandiricilar, co-working alanlari, teknokentler vb.), içerik saglayicilar (egitim, danismanlik, mentörlük hizmeti verenler), aktörler (üniversiteler, yerel yönetimler, her ölçekten yatirimcilar, girisimciler, mentörler, danismanlar, yöneticiler, vb.) bir araya gelerek bir program çerçevesinde sürdürülebilir bir programla çalisiliyor.”

“Nitelikli kisilerin kesfi saglanacak”

Istanbul’un çesitli bölgelerinde kurulmus girisimcilik merkezlerinin uluslararasi girisimcilerin kullanimina açilacagini söyleyen Kurt, “Çok dilli programlar uygulanacak, Türkiye merkezli girisimcilik ile ilgili yasal mevzuat çerçevesinde yol gösterici rehberlik araçlari ve danismanliklar, mentorlükler ve kolaylastirici mekanizmalar gelistirilecek, ‘Uluslararasi Istanbul Inovasyon ve Girisimcilik Zirvesi’ düzenlenecek ve Istanbul’un Uluslararasi bir girisimcilik merkezi olarak marka degerinin artirilmasi için çok dilli yayin yapan içerik üreticisi bir tanitim birimi kurulacak. Ayrica Türkiye’de yasayan yabancilarin yasal mevzuat çerçevesinde girisimcilik ekosistemi içine daha rahat entegrasyonu da saglanmis olacak. Hali hazirda ülkemizde ikamet eden milyonlarca kisilik yabanci toplulugun içinde teknoloji ve inovasyon tabanli girisimcilige adim atabilecek olan nitelikli kisilerin kesfi ve ekosistemin içinde dahil edilmesi saglanacak” dedi.

Projenin henüz 8’inci ayini doldurmamisken 150’nin üzerinde uluslararasi girisimciyi Istanbul’a kazandirdigina vurgu yapan Kurt, “Bu açidan bakildiginda ne kadar dogru bir yerde durdugu anlasiliyor. Beykent Üniversitesi olarak diger paydaslarimizla birlikte böyle bir projeye öncülük etmekten dolayi büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrica Istanbul Kalkinma Ajansi’na da Projemize vermis oldugu güçlü destekten dolayi çok tesekkür ediyor, bu proje faaliyet ve sonuçlarinin Istanbul’umuza hayirli olmasini diliyoruz” diye konustu.

Projeyle ilgili diger detaylar ise su sekilde:

"Proje Sahibi: Beykent Üniversitesi

Proje Ortaklari: Yildiz Teknopark, Dijitalpark Teknopark, ITO (Bilgiyi Ticarilestirme Merkezi), TÜGIM, Üsküdar Belediyesi (Atölye Üsküdar), Küçükçekmece Belediyesi (KUGIM), MÜSIAD, TÜRKSID".
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile