Dünyanın Gözü Diyarbakırda

Diyarbakır’da Nevruz Bayramı kutlamalarının finalinin yapıldığı ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın mesajının Türkçe ile Kürtçe okunacağı alana vatandaşlar akın ederken, dünyanın gözü de 'nasıl bir barış mesajının verileceği' bölgeye çevrildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan 136 bin metrekarelik Nevruz Parkı’nda kutlanan etkinliğe katılmak için vatandaşlar sabahın ilk ışıklarından itibaren akın etmeye başladı.

Nevruz kutlamalarını organize eden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tertip komitesi tarafından 5 bin kişi görevlendirildiği belirtildi. Görevlendirilen BDP’lilerle Nevruz kutlamalarının yapıldığı alanda taşkınlıkların önlenmesinin hedeflendiği bildirildi.

Vatandaşların akın akın geldiği Nevruz alanında görev yapmak üzere BDP’den akradite alan gazeteci sayısının 500 olduğu belirtildi. Türkiye ve dünyadan gazetecilerin Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarını bağlı bulundukları medya kuruluşlarına aktarmak üzere yerlerini aldı. Barış mesajlarının verileceği ve ‘Tarihi Nevruz’ olarak adlandırılan kutlamaları 200 yabancı gazeteci takip ediyor.

Abdullah Öcalan’ın Türkçe ve Kürtçe okunacak olan mesajının iki ayrı milletvekili tarafından halka duyurulacağı belirtiliyor. Milletvekillerinden biri mesajı Türkçe, diğerinin ise Kürtçe okuyacağı açıklandı. Öcalan’ın mesajı ile PKK terör örgütünün 21 Mart Nevruz Bayramı’nı silah bırakma günü olarak kabul etmesinin beklendiği ifade ediliyor.

Öte yandan, Nevruz kutlamalarında herhangi bir provokasyona mahal vermek istemeyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü alana giden yollarda güvenlik noktaları oluşturdu. Nevruz alanının uzağında oluşturulan güvenlik noktaları ile vatandaşların tahrik edilmemesinin amaçlandığı belirtildi. Alana yaklaşmayan polis ekipleri, uzaktan güvenlik önlemleri alırken, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı 2 ayrı helikopterle havadan bölge kontrol altında tutuluyor. Havadan bölgeyi tarayan helikopterlerin çektiği görüntüler, emniyet müdürlüğüne aktarılarak değerlendirildiği ve aynı zamanda İçişleri Bakanlığı ile de görüntülerin paylaşıldığı bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile