'Dur' Ihtarina Uymadi Motosikleti Baglandi Açiklamasi 7 Bin 945 Lira Ceza Yedi

'Dur' Ihtarina Uymadi Motosikleti Baglandi Açiklamasi 7 Bin 945 Lira Ceza Yedi

Bolu’da polis ekiplerinin denetim yaptigini fark eden motosiklet sürücüsü denetimden kaçti. Sahsin pesine düsen motosikletli trafik polisi kaçan sürücü B.T.’yi kisa sürede yakaladi. Abart egzoz takmaktan ve yaya geçidini kullanmaktan B.T.’ye toplam 7 bin 945 lira ceza yazildi.

Bolu Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, kent genelinde motosiklet sürücülerine yönelik trafik denetimlerini sikilastirdi. Trafik polisi ekipleri Borazanlar Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Bulvari üzerinde sok uygulama gerçeklestirdi. Motosiklet sürücüleri üzerinde yapilan denetlemede, kask takmayan ve abart egzoz kullanan sürücülere göz açtirilmadi. Ekipler tarafindan yaklasik 1 saat boyunca yapilan uygulamada 20’ye yakin motosiklet denetlendi. Denetleme sirasinda polisi fark eden motosiklet sürücüsü B.T. “dur” ihtarina ragmen trafik denetlemesinden kaçti. Motosikletli trafik polisinin aninda pesine düsmesiyle yakalanan B.T. isimli sürücü “kaçmadim” diyerek inkar etti. Sürücü, abart egzoz kullanmaktan 6 bin 439 lira, motosikletle yaya yolunu kullanma kuralina uymamaktan da bin 506 lira ceza yedi. Ayrica B.T.’nin motosikleti de baglandi. Denetleme sirasinda 2 motosiklet sürücüsüne ise kask takmadigi için polis ekipleri tarafindan kisi basi 691 TL ceza yazildi.

“Kaçmadim, yanlis anladiniz siz beni”

Polis ekiplerinin denetleme noktasina gelirken polisin “dur” ihtarina uymayarak, yaya yolu üzerinden denetlemeden kaçan B.T., “Siz beni yanlis anladiniz. Önümdeki araç durdugu için kaza yapiyordum. Ben de motosikletimi yol kenarina çektim. Eger kaçma amacim olsa bu kadar kisa mesafede durmam” diyerek kaçmadigini savundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile