Durmus Ali Çolak Açiklamasi 'Türk Futbolunu, Futbolun Içinden Gelenler Yönetmeli'

Durmus Ali Çolak Açiklamasi 'Türk Futbolunu, Futbolun Içinden Gelenler Yönetmeli'

Fenerbahçe’nin 103 puanla sampiyon olan takimda yer alan, MKE Ankaragücü, Gaziantepspor ve Adana Demirspor gibi birçok takimda da forma giyen teknik direktör Durmus Ali Çolak, Türkiye Futbol Federasyonu’nun basinda futboldan gelmis birisi olmasi gerektigini belirterek, TFF seçimlerinde oy kullananlarin sadece yüzde 5’inin futbolun içinden geldigini söyledi.

Denizli’de yasayan eski futbolcu ve antrenör Durmus Ali Çolak, Akkonak Stadi’nda futbol oynayan genç futbolcularla sohbet ederek, onlara tavsiyelerde bulundu. Çolak, futbolculuk döneminde Iskenderun, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Gaziantepspor, Denizlispor, Zonguldakspor, Adana Demirspor, Adanaspor ve İçel Idmanyurdu oynarken, MKE Ankaragücü, İçel Idmanyurdu, Beypazari Sekerspor, Iskendersunspor, Nazilli Belediyespor, Amasyaspor, Kirikkalespor, Kirsehirspor, Adiyamanspor, Adana Demirspor, Küçükköyspor, Pazarspor, Diyarbakir Büyüksehir Belediyespor, Arsuz Karaagaçspor, Batman Petrolspor, Payasspor ve Denizlispor’da da antrenörlük yapti.

"TFF Baskani futbolun içinden gelen birisi olmali"

Futbol gündemiyle ilgili konusan Dursun Ali Çolak, Türkiye Futbol Federasyonu baskaninin futbolun içinden gelen birisi olmasi gerektigine dikkat çekerek, "Zaten onu seçenlerin de futbolla alakalari yok. Federasyon seçimlerine baktiginiz zaman futbolun içerisinden gelmis insan sayisi yüzde 5’i bulmuyor. Yani Türk futbolunu, futbolun içerisinden gelmis insanlar yönetmeli. Öncelikle insan kalitesi dürüstlük önemli. Namuslu insanlarin olmasi önemli. Her iste oldugu gibi futbolda da düzgün dürüst insanlarin olmasi lazim. Ondan sonra da futbolun içerisinden gelmis insanlarin olmasi gerekiyor" dedi.



"Kapanan kulüplerin sayisi artiyor"

Kapanan kulüp sayisina vurgu yapan Ali Durmus Çolak, "Su anda Türkiye’de kapanan futbol kulüplerinin sayisini anlatamam. Iste en canli örnegi Denizlispor. UEFA Kupasi’nda oynamis kulüp su anda 3. Lig’e düstü. Ayni sekilde Gaziantepspor tarihten silindi. Bursaspor, Eskisehirspor ayni sekilde. Göztepe, Karsiyaka ayni. Diyarbakirspor, Siirtspor ayni kaderi paylasti. Bunlarin nedeni futbolu, futbolun içerisinden insanlar yönetmiyor. Oy orani da öyle. Oy verenlerde ayni sekilde futbolun içinden olmayan kisiler. Kulüpleri yöneten insanlarin çogu futbolun disarisindan gelmis futbolla alakasi olmayan futbolcu ile teknik direktör ile ayni dili konusan insanlar degiller. Bu sikintilar zaten o yüzden çikiyor" diye konustu.



"Bizim zamanimizda 3 yabanci vardi, simdi yabanci futbolcudan geçilmiyor"

Mevcut yabanci futbolcu kuralini elestiren Durmus, "Simdi Türk futbolu yabancidan geçilmiyor. Ben su anda Türk futbolunun gittigi noktayi hiçbir sekilde begenmiyorum. Bizim dönemimizde futbol daha temizdi. Simdi biraz daha kirlendi diye düsünüyorum. Son gelisen olaylara baktigimiz zaman gerçekten çok üzülüyoruz. Gerçek futbolseverler sahadan uzaklasiyor. Bu çok büyük tehlike. Bir kere Türkiye’de teknik direktör yetisiyor, oyuncu yetisiyor fakat yönetim anlaminda Türkiye’de çok büyük sikinti var. Türkiye’de gerçekten çok yetenekli çocuklar var ama çikamiyorlar. Milli Takim’da oynanan birkaç futbolcu var. Bunlar futbolcu olmaz diye atilan çocuklar. Bu adamlar Avrupa’ya gittiler. Orada bir takimda oynadilar. Ondan sonra gelip Milli Takim’da oynadilar. Dünya futboluna damga vurdular" açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile