Dürt Ayda 425 Bin Hastaya Hizmet Verildi

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 4 ayda 425 bin hastaya sağlık hizmeti verildiği bildirildi.

Hastane Yöneticisi Abdülkadir Yetişgin yaptığı açıklamada, hastanede 171 uzman doktor, 325 hemşire, 174 veri hazırlama personelinin görev yaptığını belirterek 121 poliklinikte günde ortalama 5 bin hastaya baktıklarını belirtti.

Ocak-Nisan aylarında 425 bin kişinin hastaneden sağlık hizmeti aldığını ifade eden Yetişgin, bunlardan 20 bin 300 Suriyeli'nin ayaktan, bin 700 Suriyeli'nin ise yatarak tedavi edildiğini aktardı.
Yetişgin hastanenin doluluk oranının yüzde 96'ya ulaştığını belirterek şunları kaydetti:
"Hastanemizde 66'sı yoğun bakım yatağı olmakla beraber 551 yatak bulunmaktadır. Mevsimsel nedenler ve bölgede ikamet eden Suriyeli mülteci hastalar ile birlikte bölgenin en büyük ve en kapsamlı devlet hastanesi olması sebebiyle yoğun bakımlar dahil olmak üzere doluluk oranımız yüzde 96'ya yükselmiştir. Buna rağmen hastanemize müracaat eden hiçbir hasta tedavi hizmeti almadan geri çevrilmemiş olup müracaat eden her hastanın tedavisi gerek ayaktan gerekse yatarak yapılmıştır. Hastanemiz modern sağlık ekipmanları ile donatılmış tecrübeli, genç ve dinamik hekim kadrosuyla bölge halkına tam teşekküllü sağlık hizmeti vermektedir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile