Dürzi Lider Canbolat'tan 'zalim Yönetime Karşı Çarpışın' Çağrısı

Lübnanlı Dürzi lider Velid Canbolat, Suriye muhalefetine safları sıkı tutup silahmalarını istedi.Canbolat, Dürzilere de yönetime karşı çarpışmaları çağrısında bulundu.

Suriye'deki Dürzilere seslenen Velit Canbolat, 'Mezehepsel bir üslupla konuşmak istemiyorum. Suriye yönetimi mezhepsel gruplaşmaları tırmandırmaya çalışıyor. Suriye'de bulunan Dürziler Suriye vatandaşıdır. Bunlar belki yönetimin yanında belki de karşısında. Daha önce Dürziler Fransızlarla savaştı. Bugün de her yerde halkın öldüren zalim yönetime karşı çarpışma zamanları gelmiştir. ' çağrısında bulundu.

Velid Canbolat, Fransız Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile son yaptığı görüşmede, birçok konuyu ele aldıklarını ifade ederek, 'İşkence ile öldürülen Hamza el Hatib isimli çocuğu sordum. O da bana çocuğun işkence görmediğini ancak öldürüldüğünü söyledi. Böyle bir cevap mı olur? Bu, büyük bir delilik. ' ifadelerini kullandı.

Dürzi lider, Suriye yönetiminin reformları 2000 yılında başlattıkları yönündeki açıklamalarını 'büyük bir yalan ' olarak nitelendirerek, 'Cezaevlerinde çok sayıda tutuklu var. Diktatör rejimlerin reform yapması da mümkün değil. ' şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile