Düsen Helikopterin Enkazi Kaldirildi

Düsen Helikopterin Enkazi Kaldirildi

Denizli’nin Çardak ilçesinde 2 Rus personelin öldügü ve 5 kisinin de yaralandigi kaza sonrasi 3 gün boyunca inceleme yapan kaza kirim ekiplerinin çalismalari tamamlandi. Helikopterin enkazi, Ankara’ya götürülmek üzere düstügü araziden kaldirildi.

Mugla’nin Marmaris ilçesindeki orman yanginina müdahale etmek için Kastamonu’ndan havalanan helikopter, Denizli’nin Çardak ilçesinde henüz belirlenemeyen nedenden dolayi düstü. Kaza sonrasi Rusya uyruklu mühendis Aleksandr Lakovlev ile teknisyen Alexey Volkov olay yerinde hayatini kaybetti, yarali olarak kurtulan Rusya vatandasi kaptan pilot Ilya Ivesenkhio, 2’inci pilot Igor Turkov ve teknisyen Georgii Onuchin ile Türk vatandasi pilot Ömer Kaan Çakir ve Orman Genel Müdürlügü temsilcisi Kenan Erdem hastanelere kaldirildi.

Olayin ardindan helikopterin enkazi Türk ve Rus kirim ekipleri tarafindan bölgede 3 gün boyunca incelendi. Yapilan çalismalar ve alinan örnekler sonrasi helikopterin enkazi vinç yardimiyla tira yüklendi. Enkazin Ankara’ya götürülecegi belirtilirken, güvenlik güçleri ise süre boyunca bölgede önlem aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile