DÜSİAD, Yeni İş Yasası hakkında işadamlarını bilgilendirdi

Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD), 4857 sayılı iş yasasının çalışma yaşamına getirdiği yenilikler ve son değişiklerle ilgili bir semiren

Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD), 4857 sayılı iş yasasının çalışma yaşamına getirdiği yenilikler ve son değişiklerle ilgili bir semiren düzenledi. DÜSİAD tarafından Düzenlenen Seminere konuşmacı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emekli İş Müfettişi Fatih Cengizler, DÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Çakır, Düzce Odalar Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, mali müşavirler, muhasebeciler ve işadamları katıldı.

DÜSİAD Plazadaki seminer öncesi derneğin çalışmaları konusunda Başkan Eyüp Çakır tarafından bilgi sunuldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Emekli İş Müfettişi Fatih Cengizler, 4857 sayılı iş yasasının çalışma yaşamına getirdiği yenilikleri 3 ana başlık altında toplayarak şu bilgileri aktardı, "Birincisi Esnek Çalışma, ikincisi İş güvencesi, üçüncüsü ise Avrupa Birliği normlarına uyum. Esnek çalışmada işin belirli bir kısmını başka birine verebilmek en çok tartışılan konuların başında geliyor. Verilecek işin uzmanlık alanı olması, mevzuattaki eksiklik Uzmanın tanımının yapılmaması. Bana göre ayakkabı boyacılığı bile bir uzmanlık işidir. Neye göre uzmanlık bunun tanımı yapılmamış. Öte yandan sendikalar nedeniyle Türkiye'de alt işverenlik hızla yayıldı. 5763 sayılı yasanın 3. maddesine yeni ekler getirildi ama çözüm yine olmadı. Sendikaların bakışı farklı işverenlerin bakışı farklı, ortak bir noktada buluşulamadı. Bir başka hususta bu yasada iş müfettişlerinin mahkeme yerine geçmesi tartışma konusu oldu. Burada da iş müfettişlerinin bir iş yeri ile ilgili hazırladıkları bir rapora itiraz süresini 6 iş günü olarak belirlenmiş. Bu 6 iş günü süresi delillerin toplanması ve sunulması açısından kısa bir süre."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile