Yüzyılda Yeniden Okuma, Anlama ve Algılama” sempozyumunda bir araya geliyor. Sempozyumda Türkiye’den birçok öğretim üyesinin yanı sıra Avustralya, Bosna, Makedonya, İran, Rusya, Suudi Arabistan Malezya, İsrail, Yemen, ABD üniversitelerinden konuklar da sunumlarını yapacak.
Dini ve Felsefi metinleri nasıl okumalıyız? Okuduğumuz metinleri anlayabiliyor muyuz? Yüzyıllar önce yazılmış eserler modern çağda hangi anlama geliyor? Bu ve buna benzer soruların cevapları, uluslararası “Dinî ve Felsefî Metinler: 21.Yüzyılda Yeniden Okuma, Anlama ve Algılama” sempozyumunda aranacak. Sultanbeyli Belediyesi ile İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ortaklaşa yapacağı sempozyuma yerli ve yabancı yüze yakın uzman katılacak.
Oturumun birinci gününde, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`nden Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi`nden Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya ve Yeditepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Bayraktar çeşitli konuları tartışacak. Avustralya`dan Prof. Dr. Brikha Nasoaria, Rusya`dan Dr. Ishat Nasyrov, İran`dan Prof. Dr. Muhammed Müctehid Şebüsteri başta olmak üzere çok sayıda düşünür de sempozyumda sunum yapacak.
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin yaptıkları ortak açıklamada, sempozyumda fikri, entelektüel, sosyal ve siyasi problemleri karşısında metinleri yeniden okumaya tabi tutulması için bir başlangıcı hedeflendiğini belirtti.
20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumun açılış ve ilk gün programı Sultanbeyli Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak sempozyum üç oturum halinde gerçekleştirilecek.
Düşünürler ‘dini Felsefi Metinler’ Sempozyumunda Buluşuyor
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Sultanbeyli Belediyesi’nin ev sahipliğinde dünyanın önde gelen düşünürleri, “Dinî ve Felsefî Metinler: 21.