Dut Üreticileri Yeni Sezon Için Bahçeye Indi

Dut Üreticileri Yeni Sezon Için Bahçeye Indi

Tunceli’de Ulukale dutu üreticileri dayanisma içerisinde bahçelerini yeni sezona hazirliyor.

Türkiye’nin en önemli dut üretim merkezlerinden biri olan Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde, üreticiler dayanisma ile bahçelerini yeni sezona hazirlamaya basladi.

Çemisgezek ilçesinin dutuyla ünlü Ulukale köyü basta olmak üzere ilçe merkezi ve çevre köylerinde yogun dut mesaisi basladi.

Sicakliklarin bölgede artmasi ile birlikte üreticiler, dutun verimi ve kalitesinin yükseltilmesi adina bahçelerin de bakim ve temizlik çalismalarini sürdürüyor. Cografi isaret almis, tescilli ve tam organik bir ürün olan Ulukale dutunun ünü ülke sinirlarini asmis, rengi ve aromasiyla dünya pazarinda Ulukale dutu olarak biliniyor.

Ulukale ve Bozagaç köyleri Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani ve ayni zamanda dut üreticisi Necmettin Duman, ‘’Burasi Çemisgezek ilçesine bagli Ulukale köyü. Dutun merkezi olarak bilinen yer. Ulukale denince akillara dut gelir. Sahanlarimizi sermeden önce bahçelerimizdeki otlari temizler ve süreriz. Dutlarin olgunlasmasina az bir zaman kalinca agaç diplerine sahanlari sereriz. Ulukale dutumuz tescilli ve cografi isaret almis bir üründür. Organiktir. Dutumuza hiç bir fenni islem uygulamadan halka sunmaktayiz’’ dedi.

Dut üreticilerinden Celal Çiçek ise ‘’Dut mevsimi bizler için yorucu oldugu kadar güzel de geçiyor. Dutumuz patentli ve biz bu dutu dünyaya pazarliyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile