Duterte, Cinayetle Suçlanan Polisleri Savundu

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, eski belediye başkanı Espinosa ve hücre arkadaşı Yap'ın polisler tarafından öldürüldüğüne inanmadığını açıkladı.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Ulusal Soruşturma Bürosu tarafından eski belediye başkanı Ronaldo Espinosa ve hücre arkadaşını öldürmekle suçlanan polisleri savundu.

Duterte, hükümet tarafından uyuşturucu cinayetleri soruşturması kapsamında görevlendirilen Ulusal Soruşturma Bürosunun 24 polise yönelik Espinosa ve hücre arkadaşı Raul Yap'ı öldürdükleri suçlamalarını reddetti.

Haklarında cinayet davası açılan 24 polis yerine gerekirse ceza evine gidebileceğini söyleyen Duterte, Espinosa ve Yap'ın 5 Kasım'daki silahlı çatışmada öldüğüne inandığını dile getirdi.

Ulusal Soruşturma Bürosu, dün yaptığı açıklamada, Leyte eyaletindeki hapishanede yaşanan ve Ronaldo Espinosa ile Raul Yap'ın ölümüne yol açan 5 Kasım'daki olayın silahlı çatışma olmadığını bildirmiş, güvenlik görevlilerinin direkt öldürme kastiyle Yap'a ateş ettiği kanaatine varıldığını kaydetmişti.

Açıklamada, hücrede bulunan uyuşturucu ve silahların büyük ihtimalle baskına 'kılıf uydurma' amacıyla polisler tarafından yerleştirildiği vurgulanmış, 24 polis hakkında Espinosa ve hücre arkadaşı Yap'ı öldürdükleri suçlamasıyla dava açılacağı ifade edilmişti.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nın onayladığı, uyuşturucu çetelerini koruyan ya da uyuşturucu ticaretiyle bağlantısı olan 23 belediye başkanı listesinde ismi bulunan Espinosa teslim olmuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile