Adana'da yaklaşık 15 yıl önce Adana Lions Kulübü tarafından Kazım Karabekir Mahallesi'nde yaptırılan sağlık ocağı , Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredildi . Aradan yıllar geçtikten sonra sağlık ocakları aile sağlığı merkezilerine dönüştürüldü . Sağlık ocağının ismi bu nedenle Kazım Karabekir Aile Sağlığı Merkezi olarak değişti . Sağlık merkezinde birkaç mahalle birden sağlık hizmeti almaya başladı .
Ancak aradan birkaç yıl geçtikten sonra sağlık merkezinin duvarlarında çatlaklar oluşmaya başladı .
Çatlaklarsıva ile kapatıldı ancak kapatılan yerler aynı yerlerden yine çatlamaya başladı .
Bu yıl çatlaklar iyice açılmaya başlayınca sağlık merkezinin iki odası kullanılamaz hale geldi ve boşaltıldı . Ancak çatlaklar diğer odalarda da oluşmaya başladı .
Çocuklara aşırı vurulan odanın duvarları komple çatlaklarla doldu . Buna rağmen bu odada hizmet verilmeye devam edilirken , ara koridorda da derin çatlaklar oluştu . Sağlık merkezinde çalışan doktor ve hemşireler , durumu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdi . İl SağlıkMüdürlüğü , Lions Kulübü ile görüşerek binaya gerekenin yapılmasını istedi . Bunun üzerine Lions Kulübü binaya mühendis gönderdi . Mühendisler yaptıkları incelemede drenaj problemi olduğunu tespit ederek , binanın temelinde toprak yüzeyine gelen suyu ve yandan gelen sızıntılarla gelen fazla suyu atamadığını , bu nedenle duvarlarda çatlaklar oluştuğunu , binanın direklerinde ve kolonlarında bir şey olmadığını bildirdi . Ancak aradan yıllar geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı.
Binada görev yapan doktor ve hemşireler ile muayeneye gelen vatandaşlar , sağlık merkezine gelmeye korktuklarını belirttiler . İğne yaptırmaya gelen Süleyman Kaya isimli vatandaş , sağlık merkezine gelmeye korktuklarını ancak başka gidecek yer olmadığı için buraya geldiklerini belirterek , ' Burada sağlık hizmeti olmaz ama veriyorlar . Buranın bir an önce taşınması ya da yerine başka bir binanın yapılması gerekiyor ' dedi .
Hastanede çalışan görevliler , zor şartlar altında hizmet verdiklerini ifade ederek , buraya gelen ekibin binanın çürük mü sağlam mı olduğuna bakmadan maliyet hesabı yaptığını , binanın tadilat masrafının yüzde 40'ı geçmesi halinde yıkacaklarını , aksi halde tadilat yapılacağını söylediklerini kaydettiler . Görevliler yapılan çalışma sonunda tadilatın yüzde 40'ın altında kaldığı için yıkılmamasına karar verildiğini ifade ettiler . Konuyla ilgili sağlıktan sorumlu Adana Vali Yardımcısı Adem Yılmaz , sağlık merkezinin Lions Kulübü tarafından yaptırıldığını , bu nedenle binayla ilgili sorumluluğun onlarda olduğunu ancak kendilerinin de binanın yapılıp yapılmayacağını takip edeceklerini söyledi .
Adana Lions Kulübü Dönem Başkanı Taner Canatar ise , konunun kendilerini ocak - şubat ayı gibi bildirildiğini , bunun üzerine hemen sağlık merkezine gittiklerini söyleyerek , ' Gerçekten bende bir hekimim , sağlık merkezinin durumu içler acısı . Orada çalışmak zor . Ama bizim mühendislerin yapmış olduğu çalışmada bir drenaj problemi olduğu ortaya çıktı . Çatlaklar olmasına rağmen direklerin ve kolonların sağlam olmasından dolayı tadilat yapılacak . Tadilat için de yağmurların durmasını bekliyoruz . Yaz aylarındabaşlayacak çalışma sanırım eylülde biter . Bu arada sağlık merkezinde muayenenin durdurulup durdurulmaması Sağlık Müdürlüğü'ne kalmış , o bizim görevimiz değil ' diye konuştu .
Duvarları Çatlayan Binada Ölümüne Muayene
Adana'da Lions Kulübü tarafından yaptırılarak Ali Sağlığı Merkezi olarak kullanılması için İl Sağlık Müdürlüğü'ne verilen binanın duvarlarında çatlaklar oluşmasına rağmen muayene devam ediyor.