Duyarli Vatandas Yarali Leylegi Arazide Birakmadi, Ilçeye Götürdü

Duyarli Vatandas Yarali Leylegi Arazide Birakmadi, Ilçeye Götürdü

Konya’nin Kulu ilçesi Kömüsini Mahallesi’nde, arazide yarali bir leylek oldugunu duyan vatandas, yarali leylegi bularak arabasiyla yaklasik 30 kilometre uzakliktaki ilçe merkezine götürüp tedavisinin yapilmasi için yetkililere teslim etti.

Kömüsini Mahallesinde yasayan çiftçi Selami Kolcu, komsularindan kirsal arazide yarali bir leylegin oldugunu duydu. Bunun üzerine belirtilen mevkiye araciyla giden Selami Kolcu, yarali leylegi buldu. Selami Kolcu, yarali hareketsiz haldeki leylegi kontrollü bir sekilde aracina aldi. Kolcu, daha sonra yaklasik 30 kilometre mesafedeki ilçe merkezine gidererek leylegi Kulu Belediyesi veteriner hekimine götürdü. Ancak burada leylege bakamayacaklarini söylemeleri üzerine Kolcu, Kaymakamliga giderek durumu bildirdi. Kaymakam Ömer Faruk Canpolat’in Kulu Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügüne verdigi talimatla ilgililer yarali leylegi tedavisi yapilmak üzere Selami Kolcu’dan teslim aldi.

Duyarliligi ile örnek olan Selami Kolcu, leylegi Kömüsini Mahallesi’nde arazide yarali vaziyette buldugunu anlatarak, "Hareketsiz halde Kulu’ya getirdim. Kulu Belediyesi veteriner hekimi buna bakmadi. Ben de Kaymakam beye geldim. Kaymakam beye tesekkür ediyorum, Ilçe Tarimdaki veteriner arkadaslari çagirdi. Buraya geldiler, güzelce aldilar. Herhalde üniversitedeki hayvan hastanesine götürüp bu hayvani insallah tedavi edecekler" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile