Duygu Delen Davasinda Beklenen Rapor Geldi

Duygu Delen Davasinda Beklenen Rapor Geldi

Gaziantep’te erkek arkadasinin evinin balkonundan düserek hayatini kaybettigi iddia edilen Duygu Delen’in ölümüyle ilgili Adli Tip Kurumu 1. Ihtisas Kurulu rapor hazirladi. Raporda Delen’in düsme aninda canli oldugu belirtilirken kolda ve bacakta tespit edilen ekimozlarin zemine çarpmayla olusabilecek nitelikte oldugu aktarildi.

Gaziantep’te erkek arkadasinin evinde süpheli sekilde hayatini kaybeden Duygu Delen’in (17) ölümüyle ilgili Adli Tip Kurumu (ATK) 1. Ihtisas Kurulu’nun hazirladigi rapor, Gaziantep 10 Agir Ceza Mahkemesine sunuldu. Mahkeme heyeti, Prof. Dr. Hakan Kar ile Prof. Dr. Nadir Arican ve bagimsiz bir heyetin hazirladigi bilirkisi raporlari arasindaki çeliskilerin giderilmesi amaciyla ATK’den rapor hazirlanmasini talep etmisti. Davanin 4’üncü durusmasinda heyet tarafindan ATK’den talep edilen rapor 6’nci durusma öncesinde mahkemeye gönderildi.

Mahkemeye gönderilen raporda maktul Delen’in düstügü esnada canli oldugu belirtilirken, yüksekten düsme eyleminin kendi iradesiyle mi yoksa bir baskasinin etkisiyle mi meydana geldiginin tibben bilinemedigi aktarildi.

“Düstü mü, düsürüldü mü?”

Mahkeme heyeti ATK’den Duygu’da meydana gelen yaralanmalarin hangisinin düsmeye bagli gerçeklestigini, düsüs aninda bilincinin açik ya da kapali olup olmadigini, maktulün kaza ile düsüp düsmedigini, kendisinin bilerek atlayip atlamadigini, bir baskasi tarafindan itilmek suretiyle düsürülüp düsürülmedigini sormustu.

Raporda olay yeri inceleme ile otopsi raporuna, Prof. Dr. Hakan Kar ve Prof. Dr. Nadir Arican’in hazirladigi raporla mahkeme heyeti tarafindan hazirlatilan bilirkisi raporuna da yer veren ihtisas kurulu, raporun Delen’in ölümüne iliskin hazirlanan adli ve tibbi belgelerdeki verilerin degerlendirilmesiyle hazirlandigini belirtti.



“Kendisi mi atladi yoksa bir baskasinin etkisiyle mi atildigi bilinemedi”

Raporda Delen’in ölümüne neden olan travmatik degisimlerin tamaminin yüksekten düsme ile meydana geldigini kaydeden kurul, “Yüksekten düsme öncesi ayrica bir travmaya maruz kalip kalmadigi, yüksekten düsme eyleminin kendi iradesi ile mi yoksa bir baskasinin etkisi ile mi meydana geldiginin tibben bilinemedigi, soruldugu üzere kolunda ve bacaginda tespit edilen ray seklindeki ekimozlarin yüksekten düsme sonrasi bulundugu zemine çarpmasiyla olusabilecek nitelikte oldugu, kisinin hangi pozisyonda düsmeye basladiginin bilinemedigi, 3. katta bulunan çamasir tellerine temas nedeniyle düsüs pozisyonunda degisiklik meydana gelebilecegi belirlenmistir” ifadelerine yer verdi.

“Düsme esnasinda canli”

Delen’in düsme esnasinda canli oldugu belirtilen raporda, “Bilinç durumunun bilinemedigi, olay yerinde alinan kan lekelerinin tamaminin Mehmet Kaplan’a ait oldugu, diger hususlar hakkinda degerlendirme yapilamadigi, olayin adli tahkikat ile tarafinizca aydinlatilmasi uygun olacaktir” denildi.

Mahkeme heyeti 1. Ihtisas Kurulu tarafindan hazirlanan raporu Adli Tip Kurumu Baskanligi Adli Tip Genel Kuruluna geri gönderdi. Delen’in ölümüne iliskin Adli Tip Genel Kurulu tarafindan rapor hazirlanmasini talep etti.

Ne olmustu?

Olay, 13 Agustos 2020 tarihinde Gaziantep’in Sehitkamil ilçesine bagli Batikent Mahallesi Vehbi Dinçerler Caddesi üzerindeki bir apartmanda meydana gelmisti. 5 katli apartmanin 4’üncü katindan süpheli sekilde düserek yere çakilan Duygu Delen (17), hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetmisti. Olayin ardindan evde bulunan Mehmet Kaplan gözaltina alinarak "kasten öldürme" suçlamasiyla tutuklanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile