Duygu Delen'in Ölümüne Iliskin Davada Adli Tip'tan Yeni Rapor Geldi

Adli Tip Üçüncü Üst Kurulu'nun raporundan: 'Olayin gerçeklestigi odadan alinan süpheli lekelerden elde edilen kan örneklerinin sanik Mehmet K'ye ait kan örnegi ile genotipik olarak uyumlu oldugu, söz konusu kan lekelerinden Duygu Delen'e ait DNA profili elde edilmedigi anlasilmistir' 'Yüksekten düsme eylemi öncesi ayrica künt bir travmaya maruz kalip kalmadigi, yüksekten düsme eyleminin kendi iradesiyle mi yoksa bir baskasinin etkisiyle mi meydana geldiginin mevcut verilerle bilinemedigi anlasilmistir'.

ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep'te 17 yasindaki Duygu Delen'in ölümüyle ilgili "çocugun kasten öldürülmesi", "çocugun nitelikli cinsel istismari", "hakaret" ve "konutta yagma" suçlamasiyla Mehmet K'nin yargilandigi davada, Adli Tip Üçüncü Üst Kurulu'nun raporu mahkeme heyetine sunuldu.

Gaziantep 10. Agir Ceza Mahkemesinde bugün görülen durusmanin ardindan mahkeme heyetine ulasan raporda, adli ve tibbi belgeler, sanigin asamalardaki savunmalari, tanik ifadeleri, iddianame, otopsi, olay yeri inceleme ve bilirkisi raporlarina yer verildi.

Aralarinda adli tip uzmani, genel cerrahi uzmani, patoloji uzmani, beyin ve sinir cerrahi uzmani, ortopedi ve travmatoloji uzmaninin da yer aldigi 30 uzmanin imzasinin bulundugu raporda, "Dava dosyasinda kayitli bilgiler ve otopsisinden elde edilen bulgular birlikte degerlendirildiginde, çocugun ölümü genel beden travmasina bagli kafatasi, çok sayida kot ve omurga kirigiyla birlikte beyin kanamasi, beyin doku harabiyeti ve iç organ yaralanmasindan gelisen iç kanama sonucu meydana gelmistir." degerlendirmesinde bulunuldu.

Otopsisinde sag kol ve sol bacakta ray seklinde tarif edilen ekimozlarin yüksekten düsme sonrasinda zemine çarpmanin etkisiyle olusabilecek nitelik tasidigi kaydedilen rapora, söyle devam edildi:

"Adli dosyada, kayitli bilgiler, tanik ve sanik ifadeleri, tibbi belgelerden elde edilen bulgular, otopsi sirasinda çekilen fotograflarin üst kurulca yapilan incelemesinde saptanan bulgular, olay yeri inceleme bulgulari ve olay anina ait kamera görüntüleri birlikte degerlendirildiginde, çocugun ölümüne neden olan travmatik degisimlerin tamaminin yüksekten düsme ile husulünün mümkün oldugu, yüksekten düsme eylemi öncesi ayrica künt bir travmaya maruz kalip kalmadigi, yüksekten düsme eyleminin kendi iradesiyle mi yoksa bir baskasinin etkisiyle mi meydana geldiginin mevcut verilerle bilinemedigi anlasilmistir."???????

Çocugun hangi pozisyonda düsmeye basladiginin mevcut verilerle bilinemedigi aktarilan raporda, olayin gerçeklestigi dairenin alt katinda bulunan çamasir tellerine temas nedeniyle düsüs pozisyonunda degisiklik meydana gelebilecegi belirtildi.

Dava dosyasinda mevcut tibbi belgeler ve otopsiden elde edilen bulgular dikkate alindiginda, çocugun düsme esnasinda canli oldugu, bilinç durumunun mevcut verilerle bilinemedigi kaydedilen raporda, "Olayin gerçeklestigi odadan alinan süpheli lekelerden elde edilen kan örneklerinin sanik Mehmet K'ye ait kan örnegi ile genotipik olarak uyumlu oldugu, söz konusu kan lekelerinden Duygu Delen'e ait DNA profili elde edilmedigi anlasilmistir." bilgisi yer aldi.

Adli Tip Üçüncü Üst Kurulu tarafindan hazirlanan raporda, "Sorulan diger hususlar hakkinda adli tibbi degerlendirme yapilamadigi, adli tahkikat ile mahkemenizce aydinlatilmasinin uygun olacagi oy birligiyle mütalaa olunur." ifadesi kullanildi.

- Olay

Gaziantep'te 13 Agustos 2020'de Sehitkamil ilçesi Batikent Mahallesi'ndeki 5 katli apartmanin 4'üncü katindan bir kisinin düstügü ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edilmis, kaldirildigi hastanede hayatini kaybeden kisinin 17 yasindaki Duygu Delen oldugu belirlenmisti. Evde bulunan Mehmet K. (20) tutuklanmisti.

Mehmet K. hakkinda "çocugun kasten öldürülmesi" suçundan agirlastirilmis müebbet ile "çocugun nitelikli cinsel istismari", "hakaret" ve "konutta yagma" suçlarindan çesitli oranlarda ceza istemiyle açilan davada mahkeme kesif karari vermis ve olay yeri inceleme uzmani, fizik mühendisi, adli tip uzmani ve bilgisayar teknolojisi uzmanindan olusan heyet, 19 Mart'ta olayin meydana geldigi sanik Mehmet K'nin evinde kesif yapmisti.

Tutuklu sanik Mehmet K'nin 16 Haziran'da "ev hapsi" karariyla tahliyesine karar verilmis, Cumhuriyet Bassavciliginca karara itiraz edilmisti. Itirazi degerlendiren 11. Agir Ceza Mahkemesinin karariyla ikametinde gözaltina alinan sanik 22 Haziran'da tutuklanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile