'Duygu Engelli Olmayalım'

AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Engelliler ve Engelli Aileleri Dayanışma Başkanı Hüseyin Uçar'ı ziyaret etti.

Ziyarette ilçede ikamet eden engelli ve engelli ailelerinin sorunları ele alınırken, Kasapoğlu, "Engelli olmak bir eksiklik değildir. Yeter ki sevgi ve duygu engelli olmayalım" dedi.

İmkan sağlanması halinde engellilerin normal insanlar gibi üretim yapabileceğine dikkati çeken Kasapoğlu, "İşverenler bunun için gerekenin ne olduğunu çok fazla bilmediği için genellikle verim alınamıyor. Vasıflı arkadaşlarımız hizmetli kadrolarında istihdam ediliyor. Bu sebeple beklenen verim elde edilmiyor. Bu olumsuzluklar giderildiğinde engelli üretkenliği herkesi memnun edecek hale gelecektir" diye konuştu.

Birçok kamu kuruluşunda engellilere yönelik birimlerin bulunduğunu anlatan Kasapoğlu, bu konuda belediye ve diğer kurumların eksiklerini gidermesi gerektiğini, gerekli çalışmaları yapmayan mahalli idarelerin Temmuz 2012'den sonra engellilerle hukuken olarak karşı karşı geleceğini söyledi.

Engellilerin toplumun bir parçası olduğunu dile getiren Kasapoğlu, "Ülkede 8,5 milyon engelli yaşamaktadır. Engellilerin meseleleri hepimizi ilgilendiriyor. Engelli olmak bir eksiklik değildir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile