Düzce Belediye Başkanı Keleş Açıklaması

'Atık sorununun müsebbibi Düzce Belediyesi değildir. Tüm il belediyelerinin bir sorunudur. Sorunun muhatabı sadece Düzce Belediyesi gibi bir algının oluşturulması yanlıştır'

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Hecinler mevkisinde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili tartışmalarına ilişkin, 'Atık sorununun müsebbibi Düzce Belediyesi değildir. Tüm il belediyelerinin bir sorunudur. Sorunun muhatabı sadece Düzce Belediyesi gibi bir algının oluşturulması yanlıştır' dedi.

Düzce Belediyesi'nden yapılan açıklamada, atıkların toplanması, bertarafına ve geri dönüşümüne ilişkin yatırımın aşamalı bir şekilde gerçekleştirilmesi için planlama yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Düzce Belediyesi'nin yasal olmayan hiç bir işe girişmediği vurgulanarak, sorunun çözümü için de yine yasal zeminde çalışmaların yürütüldüğü bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 'Çöp sorunu sadece Düzce’nin değil, il genelinde tüm ilçelerin ve köylerin sorunudur. Dolayısıyla tüm belediyeler sorunun çözümünde ortak hareket ediyor ve bunun için bir birlik oluşturulmuştur. Bu nedenle atık sorununun müsebbibi Düzce belediyesi değildir. Tüm il belediyelerinin bir sorunudur. Sorunun muhatabı sadece Düzce belediyesi gibi bir algının oluşturulması yanlıştır' ifadesini kullandı.

Keleş, kentte günde 400 ton çöpün toplanmasının zorunluluğuna dikkati çekerek, şunları kaydedildi:

'Bu atıklar bugüne kadar, insan ve çevre sağlığını tehdit eden vahşi depolama ile toplandı. Bugün tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu teknolojik bir yatırımla sorunu çözümlüyoruz, buna göre hareket ediyoruz. Katı ve sıvı atıkların depolanması ve bertaraf edilmesine yönelik işlemler, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere birçok kurum ve kuruluşların onayladığı karara göre yapıldı. Tüm kurumların onaylanmasının ardından süreç işlemiş ve katı atık tesisi yapımı için temel atılmıştır. Bunun için düzenlenen törene Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantı ile katılmıştır. Düzce Belediyesi yasal olmayan hiçbir işe girişmemiştir ve sorunun çözümü için de yine yasal zeminde çalışmalar yürütmektedir.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile