Düzce CHP'den Berberoğlu Yürüyüşüne Destek

Düzce CHP'den Berberoğlu Yürüyüşüne Destek

CHP Düzce Teşkilatı da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a başlatıtğı yürüyüşe destek olmak amacıyla Anıtpark’ta bir basın açıklaması düzenledi.

Teşkilat adına konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Alaaddin Duran alınan hapis kararının hukuki bir dayanağının olmadığını savunarak, “İstanbul Milletvekilimiz Enes Berberoğlu hakkında MİT Tırlarına ait durdurulması ile görüntülere ilişkin davada tutuklama ve mahkumiyet karar çıkması ile ilgili Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu aynı saatlerde Güvenpark’tan İstanbul’a doğru başlattığı adalet yürüyüşüne katkı sağlamak amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Enes Berberoğlu’na 25 yıl hapis cezası verildi.

Bu kararın hukuki bir tarafı yoktur. Ülkede giderek uzaklaştırılan adalet zemini, bu tutuklama kararıyla birlikte bir defa daha gördük ki önemli bir irtifa kaybetmiştir. Ülke OHAL Rejimi ile idare edilmektedir. Hukuk güvenliği kalmamıştır. Yargı bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir. Yargı bağımsızlığının olmadığı yerde adalette kalmamıştır. Oysaki devletin temeli adalettir. Bir devlet adil olmaktan vazgeçtiği anda çok şeyden vazgeçti demektir. İnsanlar arasında hukuk önündeki eşitlik ortadan kalkmış demektir” dedi.

Basın açıklamasına katılan grup daha sonra dağıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile