Düzce'de Asi Kampanyasi Muhtarlarla Baslatildi

Düzce'de Asi Kampanyasi Muhtarlarla Baslatildi

Vali Cevdet Atay: 'Turuncu kategorideyiz. Bir an önce mavi kategoride olmamiz lazim. Pandeminin önüne geçecek en büyük silah asidir. Asi da elimizde mevcut'

Düzce'de Vali Cevdet Atay önderliginde baslatilan asi kampanyasi kapsaminda muhtarlar asi oldu.

Köy ve mahalle muhtarlari ile bir restoranin bahçesinde bir araya gelen Vali Atay, asi yaptirmayan vatandaslara yönelik Il Saglik Müdürlügü, kaymakamliklar ve belediyeler is birliginde asi seferberligi baslatti.

Atay, gazetecilere yaptigi açiklamada, 293 bin kisinin asi olmasi gerektigini, simdiye kadar 189 bin kisinin 1. doz asi yaptirdigini söyledi.

Düzce'nin hizli sekilde mavi kategoriye düsmesi gerektigini belirten Atay, "Turuncu kategorideyiz. Bir an önce mavi kategoride olmamiz lazim. Pandeminin önüne geçecek en büyük silah asidir. Asi da elimizde mevcut. Bizim burada muhtarlarla toplanti yapmamizin sebebi ise belediye baskanlarimizin da katkilariyla mahalle ve sokaklari gezerek ailesinde veya köyünde asi olmamis vatandaslar tespit edilecek, saglik ekiplerimiz belirli saatler içerisinde giderek asilarini hizli bir sekilde tamamlayacaklar." diye konustu.

Asilama konusunda muhtarlara önemli is düstügünü belirten Atay, sunlari kaydetti:

"Burada muhtarlara ve yöneticilere önemli görevler düsüyor. Asisini olmamis muhtarimiz burada asisini olduktan sonra kendi mahallesi veya köyüne giderek asi olmamis vatandaslarin asi olmasina katki saglamasi lazim. Muhtarlardan beklentim o yönde. Kaymakamlarimizin ve belediye baskanlarimizin önderliginde muhtarlarimiz asisini olmamis vatandaslarimizi tespit edip hizli bir sekilde asi olmasini saglayacagiz. "

Ardindan gezici asi aracinda bulunan saglik ekipleri, asi olmayan 97 muhtarin asisini yapti.

Gezici araç kampanya kapsaminda köyleri dolasarak halkin asisini yapacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile