TSO Konferans Salonunda düzenlenen meclis toplantısında konuşan Çakır, oda olarak yabancı diplomatlarla Avrupa ve dünya genelinde vizelerin kolaylaştırılması adına çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu amaçla da yabancı diplomatlarla diyalog kurmaya çalıştıklarını söyledi.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteklerinden üyelerinin daha etkin yararlanabilmeleri için de birtakım çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çakır, MARKA'da karışık olan bürokrasinin aza indirilebilmesi için mücadele ettiklerini kaydetti.
-"UR-GE Projesi"
Üyelerimizin menfaatine olan birçok işle ilgilenmeye çalıştıklarını dile getiren Çakır, "Bunlardan bir tanesi de Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi projesi. Bu proje için geçtiğimiz günlerde sayın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan randevu alarak bir görüşme yaptık. Bu destekten nasıl faydalanabileceğimiz konusunda bilgiler aldık. Bu konudaki çalışmalara da hızla başladık. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu da UR-GE konusunda bizleri teşvik etti ve bu iş için hazırlanacak olan projelerin profesyonel şekilde yapılmasını istedi" şeklinde konuştu.
Çakır. Gümrük Müdürlüğü talebinde de bulunduklarını anlatarak, "Bu konuda da çalışmalar yaptık. Bolu ve Düzce'ye ortak bir gümrük müdürlüğü verilmesi gündeme geldi. Bu noktada ihracat rakamları önemli. İlimizin normalde ihracat rakamları yüksek olsa da çoğu firmanın merkezi İstanbul olması nedeniyle bu rakamlar bize yansımıyor. Bu nedenle Düzce'nin Gümrük Müdürlüğü talebi havada kalıyor'' dedi.
Düzce'de Gümrük Müdürlüğü Kurulması Talebi
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, Ankara ziyaretlerinde Gümrük Müdürlüğü kurulması talebinde bulunduklarını belirterek, Bolu ve Düzce'ye ortak bir Gümrük Müdürlüğü verilmesinin gündeme geldiğini söyledi.