Düzce'de Hidirellez Atesini Vali Yakti

Düzce'de Hidirellez Atesini Vali Yakti

Düzce’de Hidirellez cosku ile kutlandi. Bir çok etkinlige ev sahipligi yapan Yesil Vadiyi Hidirellez Senligi için Düzceliler doldurdu. Hidirellez atesini ise Vali Selçuk Aslan yakti.

Kisini sona ermesi ve baharin gelisiyle birlikte kutlanan Hidirellez Bayrami Düzce’de de cosku ile kutlandi. Bahçesehir Bölgesi Yesil Vadi etkinlik alaninda Hidirellez kutlamasi yapildi. Kutlamaya Vali Selçuk Aslan, AK Parti Genel Merkez Kadin Kollar Baskani ve Düzce Milletvekili Ayse Kesir, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Burçin Sarican, kurum müdürleri, vatandaslar ve çocuklar katildi.

Vali Selçuk Aslan, tüm Düzce halkinin Hidirellez Bayrami’ni kutlayarak “Hidirellez kültürü gerek Anadolu’da gerek Balkanlar’da, tüm toplumlarda önemli bir kültürel deger unsuru. Burada belli bir yastakiler bu gelenegi civil civil yasamis kisiler. UNESCO’nun somut olmayan kültür mirasi listesine Türkiye’nin ve Makedonya Cumhuriyeti’nin katkilariyla yer almis olan Hidirellez, insanligin maziden, kadimden bugüne baharin gelisini yeni umutlarin coskusunu temennisini dilegini yansitan Hidirellez kutlamasi Anadolu cografyasinin pek çok yerinde farkli görünümlerde yasayan bir kültür. Bahar yeni umutlar, dilekler, bolluk bereket diliyoruz birlik beraberligimiz daim olsun” diye konustu.



“Etkinliklerin devami gelecek”

Baharin gelmesi ile etkinliklerinde devaminin gelecegini söyleyen Milletvekili Ayse Kesir “Türk töresinde çok uzun zamandir kutlanan Hidirellez Senlikleri vesilesi ile bir araya geldik. Baharin gelmesiyle birlikte Düzce’mizde bu etkinlikle baslayarak pek çok etkinligin arkasindan gelecegine inaniyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Gençlik Spor Il Müdürlügü’ne bagli Gençlik Merkezi Halk Oyunlari ekibi gösterisi izleyenleri mest etti. Sonrasinda ise Vali Selçuk Aslan Hidirellez atesini yakti. Atesin yanmasiyla etkinlik alanina kurulan stantlari gezen Vali Aslan ve protokol üyeleri tek tek fotograf çekildi.

Etkinlik boyunca çocuklara ve vatandaslara yiyecek içecek ikrami yapildi. Pamuk Seker Balon ve oyuncaklar isle vakit geçiren çocuklar etkinligin tadini çikardi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile