Düzce’de İlk Açık Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi

Düzce’de İlk Açık Kalp Ameliyatı Gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ilk kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.


Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Dikmengil ve ekibi Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, Op. Dr. Ekin İlkeli, Op. Dr. Tarhan Çınar ve Dr. Ayşegül Koç tarafından ilk açık kalp ameliyatı yapıldı. 65 yaşındaki İsmail Varol’un 6 tıkalı kalp damarına başarı ile by-pass yapıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr İlhan Mavioğlu ve Op. Dr. Ekin İlkeli, “Hastanemizde zaten açık ve kapalı yöntemle damar ameliyatlarını gerçekleştiriyoruz. Bunların yanı sıra koroner bypass, kapak ameliyatları gibi açık kalp ameliyatları da üniversitemiz hastanesinde yapılmaya başlandı. Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor” ifadelerini kullandılar.

Hastaların komşu illerdeki hastanelerine gitmeye gerek kalmadan üniversite hastanesinde tanı ve tedavilerini yaptırabilmesinin önemine değinen Op. Dr. İlkeli, bu konuda yapılan çalışmaların iyi bir noktada olduğunu vurguladı.

İlkeli, Kalp Damar Cerrahisi ameliyatlarının yapılması ve artmasıyla hastalara verilen hizmetin yanı sıra Tıp Fakültesi’ndeki öğrenci ve asistan eğitimine de katkıda bulunduğunu ifade ederek, tanı ve tedavide diğer branşlarla birlikte ortak yaklaşım sağlanmasının, özellikle üniversiteler ile eğitim ve araştırma hastanelerinde öneminin büyük olduğunu belirtti.

İlkeli, bölümde yapılan faaliyetlerin bilimsel ortamlarda sunulması ve yayınlanmasının da kendileri için diğer önemli bir öncelik olduğunu sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile