Valilik konferans salonunda düzenlenen "Düzce'de Lisanslı Depoculuk Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Baran, dünyada uygulanan lisanslı depoculuğun Türkiye'de 2005 yılında hayata geçirildiğini anlattı.
Hububatın yanı sıra fındıkta da öncü olmak istediklerini vurgulayan Baran, "Düzce'de 10 bin, Ünye'de 25 bin ton olmak üzere 35 bin ton kapasiteli lisanslı depolarımızla üreticilerimize hizmet edeceğiz. İnşallah bu yıl depolarımızın hepsini doldurmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Toprak Mahsulleri Ofisi Fındık Daire Başkanı Mustafa Bahar ise lisanslı depoculuk sistemini yaygınlaştırmak amacıyla devlet ve özel sektör eliyle şirket kurduklarını hatırlattı.
Kurdukları şirketle lisanslı depoculuğun altyapısını geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Bahar, kurulması planlanan şirketlere de öncülük yapacaklarını kaydetti.
Düzce Valisi Adnan Yılmaz da 1800'lü yıllarda ilk defa Amerika'da kullanılan lisanslı depolar sayesinde üreticilerin bir yıllık alın terini fazlasıyla alacağını vurguladı.
Fındığın kalitesi ve sınıfının yetkili ve bağımsız laboratuvarlarca tespit edilerek muhafaza süresince taahhüt altına alınacağını dile getiren Yılmaz, "Tüm risklere karşı korunmuş olacak. Yine bu sistem sayesinde ürüne karşı verilecek ürün senedi vasıtasıyla bankalardan kredi almanız da mümkün olacaktır" şeklinde konuştu.
"Düzce'de Lisanslı Depoculuk Tanıtım Toplantısı"
DÜZCE - TMO-TOBB Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Baran, Düzce'de 10 bin, Ünye'de 25 bin ton olmak üzere 35 bin ton kapasiteli lisanslı depolarla üreticilere hizmet edeceklerini söyledi.